Μηταράκης: Με γοργούς ρυθμούς η αποσυμφόρηση των νησιών

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες καθώς σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου μόνο το α’ τρίμηνο του 2020 μετακινήθηκαν  από τα νησιά προς την ενδοχώρα 10.700 διαμένοντες σε δομές με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των διαμενόντων μεταναστών και προσφύγων στα νησιά να έχει μειωθεί σε 38.000. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να απορροφήσει και τις 9.100 νέες αφίξεις του α’ τριμήνου γνωστοποιώντας ότι τον Απρίλιο οι ροές ήταν μηδενικές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τις δομές υποστηρίζοντας ότι δεν νοείται να λαμβάνονται μέτρα και να γίνονται έλεγχοι κατόπιν εορτής και αφού έχει επιβεβαιωθεί κρούσμα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Κρανίδι. Ο Υπουργός Μετανάστευσης αντέτεινε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν ήδη φέρει αποτέλεσμα επικεντρώνοντας στα εξής:

-Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε δομές στα νησιά.

-Σε 100.000 διαμένοντες σε δομές τα κρούσματα είναι μόλις 0,2%.

-Από τις 93 δομές που υπάρχουν στη χώρα , κρούσμα επιβεβαιώθηκε μόνο σε τρεις δομές. 

πηγή real.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: