Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Με λιτανεία εορτάστηκε στο Ράγιο Θεσπρωτίας η μνήμη του πατρο-Κοσμά

Με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις εορτάστηκε, στις 23 και 24 Αυγούστου 2022, στον ομώνυμο ναό του Ραγίου Θεσπρωτίας, η μνήμη του αγίου Κοσμά του Αιτωλού. 

Παράλληλα ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Ραγίου οργάνωσε παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού  με μεγάλη επιτυχία.

Κατά την παραμονή της εορτής, προς το τέλος του εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας, έγινε λιτανεία της εικόνας του ιερομάρτυρα και εθναποστόλου, πέριξ του ναού, ενώ ανήμερα τελέστηκε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

Κηρύττοντας ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόσο κατά τον εσπερινό, όσο και κατά τη θεία λειτουργία, επεσήμανε ότι “ο άγιος Κοσμάς ήταν μια “αστραπή”,  μια μεγάλη και ανεξάντλητη μορφή, παράδειγμα φωτεινό και οδοδείκτης για το σήμερα και το αύριο, που πρόσβλεπε στο ξύπνημα της ψυχής στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας”.

Και πρόσθεσε: “Όσο διαβαίνει ο καιρός, τόσο περισσότερο τον αναζητούμε. Γιατί οι δρόμοι του ήταν αυτοί, που θέλουμε και αυτοί, που μας ταιριάζουν”.

Κατέληξε, επισημαίνοντας πως “ένας άνθρωπος ο άγιος Κοσμάς, μέσα σε σκοτεινά και δίσεκτα χρόνια, κράτησε όρθιες τις καρδιές και τις έσωσε από τον αφανισμό. Δύναμή του ακατανίκητη η πίστη του”.