Με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ με τίτλο «Η Πρόληψη συναντά τη θεραπεία»

Με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ με τίτλο «Η Πρόληψη συναντά τη θεραπεία»

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ η διαχρονική μάστιγα και ο Γολγοθάς της οικογένειας!!!
“Όλα ξεκινούν από την παρέα” !!!
“Ο χρήστης θέλει αγάπη και υποστήριξη” !!!
Ήταν τα λόγια ενός νέου παιδιού που ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών στο τελευταίο στάδιο (ηρωίνη) και απεξαρτήθηκε σε κάποιο από τα κέντρα!!!
“Ο κόσμος το είχε τούμπανο και μεις κρυφό ….” είπε μια μάνα και εξήγησε :
“Η οικογένεια μόλις αντιληφθεί κάτι να συμβαίνει στο παιδί πρέπει να απευθυνθεί στα κέντρα και να μην κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί γιατί μετά θα είναι πολύ πιο δύσκολο και θα γιγαντωθεί”!!!
“Οι γονείς απευθύνονται στο ΚΕΘΕΑ και ζητούν βοήθεια αφού έχουν περάσει τρία με τέσσερα χρόνια και το πρόβλημα έχει μεγαλώσει πολύ από τη στιγμή που ανακάλυψαν ότι το παιδί τους είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών”, ανέφερε ο υπεύθυνος του Κέντρου.

Άλλοι εθισμοί όπως το αλκοόλ και το τσιγάρο είναι δύο από τους μεγαλύτερους παράγοντες θανάτων στον κόσμο !!!
Εθισμός στο διαδίκτυο η μεγαλύτερη “ωρολογιακή βόμβα” του μέλλοντος!!!
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε ένα κατάμεστο “Πάνθεον” η εκδήλωση με τίτλο «Η Πρόληψη συναντά τη θεραπεία» που διοργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμος Ηγουμενίτσας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη και την Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στα Γιάννενα.
Πλήθος επισήμων και πολιτών της τοπικής κοινωνίας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και συνομίλησαν για ζητήματα Πρόληψης και Θεραπείας αλλά και για το έργο των φορέων.
Η εκδήλωση έκλεισε με ήχους από μπουζούκι και σάζι που μας ταξίδεψαν μέχρι την τόσο μακρινή και τόσο κοντινή συνάμα Ανατολή.
Πολλά μπράβο στους διοργανωτές για την ενδιαφέρουσα εκδήλωση !!!
Κείμενο – φωτογραφίες Στέργιος Παλπάνης

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box