Με γοργούς ρυθμούς και διαμαρτυρίες προχωράνε οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε Χόικα και Προδρόμι (φωτό)

Παρόλες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και τους προβληματισμούς τους ήδη έχει αρχίσει η εγκατάσταση των μονάδων σε Χόικα και Προδρόμι και τον επόμενο μήνα σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει η λειτουργία τους.

Στην Χόικα το μεσημέρι κάτοικοι μαζί με τον Δημήτρη Μπίλα που ήταν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση συγκεντρώθηκαν στον χώρο όπου τοποθετήθηκε ένα κοντέινερ ανήσυχοι για τις επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής τους καθώς η μονάδα απέχει μόλις λίγα μέτρα από τις κατοικίας.

Επίσης στο Προδρόμι τοποθετήθηκε και εκεί ένα κοντέινερ, με κατοίκους να ισχυρίζονται ότι είναι άλλου τύπου σε σχέση με αυτό που τους είχαν δείξει.

Το θέμα συζητήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, μάλλον κατόπιν εορτής.

Οι επενδύσεις, όπως λένε όλοι οι άρχοντες του τόπου, είναι καθόλα νόμιμες, οπότε υπάρχει αντικειμενική δυσκολία να μεταφερθούν σε άλλο σημείο, όπως στην βιομηχανική ζώνη. Γίνεται βέβαια ένας έλεγχος για το αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που προβλέπει η άδεια τους.

Η νομιμότητα βέβαια δεν σημαίνει ότι καθησυχάζει τις ανησυχίες των κατοίκων που “πιάστηκαν στον ύπνο” καθώς η αδειοδότηση έχει ξεκινήσει χρόνια πριν αλλά ποτέ δεν υπήρξε ενημέρωση στους κατοίκους, αλλά ούτε και σε δημοτικούς συμβούλους, όπως λένε οι ίδιοι.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box