Μεσολόγγι: Κλιμάκιο της Περιφέρειας για τις πλημμύρες

Επικεφαλής κλιμακίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, βρέθηκε χθες στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που αντιμετώπισαν πλημμυρικά φαινόμενα  από την κακοκαιρία. Αμέσως μετά σε δήλωση του επεσήμανε:

«… Είμαστε απέναντι σε δύο μέτωπα. Το πρώτο αφορά τη σφοδρότητα των φαινομένων που είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Και το δεύτερο, αφορά τα ελλείμματα πολλών ετών σε υποδομές αλλά και έργα προστασίας και προφύλαξης των οικιστικών περιοχών» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Εννοείται πως είναι αδύνατο σε έναν μήνα – ή ακόμα και σε έναν χρόνο – να γίνουν όσα δεν έγιναν επί χρόνια. Όμως, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όχι μόνο δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά μαζί με τους δήμους και τις άλλες υπηρεσίες θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για να προφυλάξει τους πολίτες και τις περιουσίες τους, ενώ επιπλέον θα δρομολογήσει όλα τα αναγκαία έργα και θα αναζητήσει όλα τα απαραίτητα κονδύλια για να μετατραπεί η Δυτική Ελλάδα σε πρότυπη περιοχή αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Γιατί αυτό δεν είναι… πολυτέλεια, αλλά ζήτημα επιβίωσης και ανάπτυξης»….

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης, μαζί με κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών και μηχανημάτων, έκαναν αυτοψία στις περιοχές που «χτυπήθηκαν» προκειμένου να συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ομαλότητας.

Νίκη Παπαδούλα

www.ert.gr

Πηγή: ert.gr
Author:

Νίκη Παπαδούλα
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: