Μήνυμα του Μάριου Κάτση για τις πανελλήνιες εξετάσεις

pita epimel00012Μήνυμα του Μάριου Κάτση για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, καλή επιτυχία στη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινά. Η προσπάθεια για την κατάκτηση μιας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι ψυχοφθόρα τόσο για τους ίδιους τους μαθητές, όσο και για τις οικογένειες και τους καθηγητές τους.

Το ταξίδι για την πραγμάτωση των ονείρων δεν τελειώνει με τις πανελλήνιες, ανεξάρτητα από τα ποια θα είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων.  Νέες ευκαιρίες και προκλήσεις θα γεννιούνται διαρκώς και θα ζητούν αγώνα επίμονο και προσηλωμένο. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη τη νέα γενιά, τις προοδευτικές της ιδέες και τη δυναμική της.

Το ψυχολογικό και οικονομικό βάρος των πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές και τις οικογένειες τους είναι δυσβάσταχτο. Σαν Πολιτεία οφείλουμε να ανασυγκροτήσουμε και να ενισχύσουμε το δημόσιο σχολείο, ώστε να παρέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια, με στόχο να προάγεται η γνώση και η κριτική σκέψη, να απελευθερώνεται η δημιουργικότητα και να αναπτύσσεται η συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης.  

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: