Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μήνυμα της Άννας Στεργίου – υποψήφιας βουλευτίνας νομού Θεσπρωτίας, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Μήνυμα της Άννας Στεργίου – υποψήφιας βουλευτίνας νομού Θεσπρωτίας, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Στις 21 Μαΐου 2023 ο θεσπρωτικός λαός έχει πολλούς λόγους για να μην ψηφίσει ξανά τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας κι οι λιμενικές υποδομές στη Σαγιάδα, τα Σύβοτα, την Πλαταριά ξεπουλήθηκαν. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε αγρότες της Παραμυθιάς, οι οποίοι αδυνατούν να ποτίσουν. Οι παραγωγοί στη Βρυσέλλα είδαν τα χωράφιά τους να ξαναπλημμυρίζουν και δεν είχαν εργατικά χέρια. Οι κτηνοτρόφοι που εγκατέλειψαν τα κοπάδιά τους. Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έβαλαν λουκέτα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στην πανδημία. Συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται με τις τράπεζες. Ο καλλιτεχνικός κόσμος βρέθηκε χωρίς μεροκάματο. Η πολυπόθητη ανάπτυξη αφορούσε τους λίγους – εκλεκτούς Μητσοτάκη. Ακόμη και τα καφενεία κι οι ψησταριές σε απομακρυσμένα χωριά της Θεσπρωτίας– όσα τουλάχιστον απέμειναν – κινδυνεύουν να κλείσουν από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και τα απίθανα πρόστιμα. Ο τόπος μας ερήμωσε κι άλλο, όπως δείχνουν όλα τα στατιστικά στοιχεία.

Η Νέα Δημοκρατία έκοψε την τριτοβάθμια εκπαίδευση από την πόλη της Ηγουμενίτσας, προκειμένου ν΄αποκτήσουν πελάτες τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Ο περιφερειακός δρόμος Ηγουμενίτσας δεν έγινε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε ακόμη και την ιδέα του σιδηροδρόμου, προκειμένου να μη χάσουν λεφτά οι άνθρωποι, που τον στηρίζουν στην εξουσία.  Μετά τη μεταπολίτευση, δεν υπήρξε πιο άδικη και πιο καταστροφική κυβέρνηση για τον θεσπρωτικό λαό. Αποκορύφωμα η μεγαλύτερη κοροϊδία για το λιμάνι και τη χερσαία ζώνη, που δεν παραχωρήθηκε στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, όπως διαβεβαίωναν οι άνθρωποί του στον νομό μέχρι την τελευταία στιγμή. Στην εξωτερική πολιτική ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάργησε το δόγμα δεκαετιών κόντρα σε οποιαδήποτε λογική. Ουδέποτε συγκάλεσε το  Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ενώ συνέβησαν κοσμοϊστορικές αλλαγές. Τα ίδια και στη γειτονιά μας χωρίς να υπάρχει στρατηγική για τη βορειοηπειρωτική μειονότητα , γεγονός που σήμερα το πληρώνουμε.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και στη Νεολαία μας, που της έταζε καλοπληρωμένες δουλειές κι ανάπτυξη. Μόνο που αυτό αφορούσε μόνο μία ελίτ χρυσών γαλαζόπαιδων της Αθήνας. Στην πραγματικότητα πέταξε τα Ελληνόπουλα έξω από τα Πανεπιστήμια και δημιούργησε τεράστιες στρεβλώσεις στην ελληνική περιφέρεια, ακόμη και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που θεωρείται απ΄τα καλύτερα στον κόσμο. Πάνω απ΄όλα όμως δεν ντράπηκε να χαρακτηρίσει «προσωρινή φθορά» τον χαμό νέων ανθρώπων στα Τέμπη. Ήταν το απαύγασμα της πολιτικής αναισθησίας του. Οι πολίτες δεν έχουμε ανάγκη από έναν τέτοιο πρωθυπουργό, που είναι μονίμως ανεύθυνος κι αυταρχικός άρχοντας, ο οποίος παρακολουθεί τους πάντες, κόντρα σε κάθε λογική κράτους Δικαίου και δημοκρατικών θεσμών. 

Η Θεσπρωτία, αν θέλει να έχει προοπτική, δεν μπορεί να βασίζεται σε πελατειακές σχέσεις, σε χαιρετούρες στα μνημόσυνα και χαϊδέματα στην πλάτη. Ο υποχρεωμένος «πελάτης» – ψηφοφόρος πρέπει να τελειώνει οριστικά. Ο πολιτικός έχει υποχρέωση στους πολίτες κι όχι οι πολίτες στον πολιτικό. 

Το σχέδιό μας σε συνεργασία με τον θεσπρωτικό λαό αφορά σε στρατηγική για να έχουμε παρόν και μέλλον, σ’ όλα τα επίπεδα. 

Το συλλογικό μας πρόγραμμα αφορά την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα, με μισθούς, που δεν θα εξανεμίζονται το πρώτο δεκαπενθήμερο, αξιοπρεπείς συντάξεις, δημόσια υγεία και παιδεία και σεβασμό στον πολίτη μ΄ένα κράτος σύγχρονο για όλους.  

Προσωπικό στοίχημα η σταθεροποίηση κι η επαναφορά της Θεσπρωτίας στον χάρτη της ήπιας ανάπτυξης, με πιστοποίηση προϊόντων, βελτίωση των υποδομών και των κοινωνικών δομών, επαναφορά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύνδεση της παραλιακής τουριστικής ζώνης με την ορεινή ζώνη, ενίσχυση των υποστελεχωμένων υπηρεσιών, ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων και της ιστορίας του τόπου μας, βελτίωση των αθλητικών υποδομών, ώστε να έχουν οι άνθρωποί της εισόδημα και προοπτική σε συνεργασία με τους ντόπιους και τους απόδημους Θεσπρωτούς, όπου γης. 

Στις 21 Μαΐου 2023 αποφασίζουμε αν θα ζήσουμε στη Θεσπρωτία της Αξιοπρέπειας ή στη Θεσπρωτία της Μιζέριας. Αν θα προχωρήσουμε μαζί σ΄έναν κόσμο, που αλλάζει ραγδαία ή θα μείνουμε κολλημένοι σε πρακτικές του παρελθόντος, που μας οδήγησαν στην ερήμωση της Θεσπρωτίας και στα αλλεπάλληλα κύματα μεταναστών. Στις 21 Μαΐου με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα αποφασίζουμε αν θ΄ αφήσουμε οριστικά πίσω μας τη Θεσπρωτία των Μαυρογιαλούρων και θα πάμε μπροστά στη Θεσπρωτία της νέας εποχής. Στην πιο κρίσιμη μάχη για το μέλλον μας, ας μη λείψει κανείς…