Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Μάριος Κάτσης στο Κόντρα: Κυβερνητική ευθύνη και γνώση του σκανδάλου Πάτση

Μάριος Κάτσης: Όλη η αλήθεια για το σκάνδαλο Πάτση-ΕΛΤΑ και τις ευθύνες Πιερρακάκη- Παρέμβαση KontraChannel

Στην εκπομπή Κontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη παρενέβη ο βουλευτής και τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης σχετικά με το ζήτημα των ημερών, τα απανωτά σκάνδαλα του βουλευτή κ. Πάτση που οδήγησαν στην διαγραφή του από τη ΝΔ και στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ. 

Ο κ. Κάτσης αναφορικά με τις διαρροές από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που αρνείται την εποπτεία των ΕΛΤΑ, άρα και την ευθύνη του σκανδάλου της ανάθεσης  1εκ € στον κ. Πάτση έδωσε τεκμηριωμένες διευκρινήσεις σχετικά με τους νόμους που αποδεικνύουν την εποπτεία Πιερρακάκη στα ΕΛΤΑ. 

Επίσης,  επικαλούμενος τον κανονισμό της Βουλής ο Μάριος Κάτσης είπε ότι ο Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης ήταν υποχρεωμένος να απαντήσει στην ερώτηση του που κατατέθηκε πριν ένα χρόνο και πλέον, ενώ σε περίπτωση που δήλωνε αναρμοδιότητα όφειλε να διαβιβάσει την ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό.
«Κυβερνητική ευθύνη και γνώση του σκανδάλου Πάτση υπάρχει. Τώρα ας αποφασίσουν στην κυβέρνηση αν την ευθύνη αναλαμβάνει ο κ. Πιερρακάκης ή ο κ. Σταϊκούρας ως εποπτεύον του Υπερταμείου όπως δείχνουν οι διαρροές του υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης» κατέληξε ο Μάριος Κάτσης.    

Ακολουθεί το βίντεο της εκπομπής