Μάριος Κάτσης: Στηρίζουμε τους πιο αδύναμους – έχουμε μπει σε θετική τροχιά

Μάριος Κάτσης: Στηρίζουμε τους πιο αδύναμους – έχουμε μπει σε θετική τροχιά

Στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2018 ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και την στήριξη που τους παρέχει η κυβέρνηση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα θετικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση τονίζοντας ότι πλέον βρισκόμαστε σε θετική τροχιά. Ο Μάριος Κάτσης επισήμανε ότι:

  • Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι , έλλειμμα, χρέος και ανάπτυξη που αποτελούν το μακροοικονομικό περιβάλλον έχουν μπει σε μια ορθή πορεία.
  • Μεγάλες ομάδες του πληθυσμού υπέφεραν και δυσκολεύονται ακόμα και σήμερα να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη πραγματικότητα. Αυτούς προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να στηρίξουμε.

  • Τηρήσαμε την δέσμευση μας για σεισάχθεια χρεών, στο μέτρο του δυνατού, για τους πληγέντες από την κρίση που τόσο έχετε λοιδορήσει. Και εξηγώ:

    Η ρύθμιση των 100 δόσεων, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τις επιχειρήσεις, η αλλαγή στο κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών ώστε να τους επιτρέπεται να κάνουν-και κάνουν-  διακανονισμό σε κόκκινα δάνεια ακόμα και με διαγραφές, η ρύθμιση των χρεών πολιτών σε Δήμους από δημοτικά τέλη, οι 36 δόσεις στην ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ χωρίς προκαταβολή και τέλος η επικείμενη ρύθμιση 120 δόσεων στον ΕΦΚΑ για χρωστούμενα από εισφορές,  είναι χειροπιαστή ελάφρυνση κυρίες κ κύριοι και έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο που έπεσε θύμα της κρίσης 

  • Δύο συνεχόμενες χρονιές προχωρήσαμε στην παροχή κοινωνικού μερίσματος, από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Αντί για κόφτη που σχεδόν παρακαλούσατε να ενεργοποιηθεί, είχαμε δότη για δύο συνεχόμενες χρονιές.

  • Αποτύπωση πολύ θετικών στοιχείων, όπως η αύξηση του προϋπολογισμού για την πρόνοια από τα 789 εκ. € του 2015 στο 1,83 δις το 2018, , ή την αύξηση της χρηματοδότησης της έρευνας μέσω του τακτικού προϋπολογισμού από τα 60 εκ € το 2015 στα 127 εκ το 2018.

  • Αυτή εδώ θα είναι η κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια, ότι αυτή η κυβέρνηση θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο και θα σχεδιάσει την επόμενη μέρα.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box