Μάριος Κάτσης: μηδενική ανοχή σε μορφώματα – νοσταλγούς των ναζί

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση για την ημέρα μνήμης της εκτέλεσης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς από τους Γερμανούς:

29-09-1943, η μαρτυρική πόλη της Παραμυθιάς και η ευρύτερη περιοχή, βιώνουν μια από τις πιο μαύρες μέρες της κατοχής. 49 πολίτες οδηγούνται στο απόσπασμα από τους ναζί και τους συνεργάτες τους και εκτελούνται.
Σήμερα, παρουσία της Α.Ε του ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλου, αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στη θυσία των 49 προκρίτων, κρατώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη, τόσο των ανθρώπων που χάθηκαν αγωνιζόμενοι για τη δική τους και τη δική μας ελευθερία, όσο και τη μνήμη των φρικαλέων εγκλημάτων που προκάλεσαν ο ναζισμός και ο φασισμός στην πατρίδα μας.
Σήμερα, χρέος όλων μας και πολύτιμη παρακαταθήκη, η μηδενική ανοχή σε μορφώματα – νοσταλγούς των ναζί. Η πλήρης πολιτική απομόνωση των αρνητών της Δημοκρατίας, από ολόκληρο το δημοκρατικό τόξο και τους δημοκρατικούς πολίτες, είναι επιβεβλημένη.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box