Μάριος Κάτσης: δεν επιστρέφονται τα 100 ευρώ στους αγρότες

Στις καλένδες παραπέμπει το Υπουργείο Οικονομικών την επιστροφή παραβόλου των 100€ που πλήρωσαν οι αγρότες για τους εργάτες γης οποίοι δεν ήρθαν στη Θεσπρωτία.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης μου στις 26/3 [https://bit.ly/3tPp1jy] ζητούσα τα χρήματα από τα παράβολα που είχαν πληρώσει αυτοί οι αγρότες, να επιστραφούν επειδή οι εργάτες δεν ήρθαν τελικά στη χώρα, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Μιλάμε για επιβάρυνση σε παραγωγούς εσπεριδοειδών κυρίως, στον κάμπο, οι οποίοι πέραν της οικονομικής ζημιάς που υπέστησαν λόγω της πανδημίας, επιβαρύνθηκαν και με έξοδα λόγω της προχειρότητας της κυβέρνησης στο ζήτημα της πρόσκλησης των εργατών γης. Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος μου απάντησε με το παρακάτω υπηρεσιακό έγγραφο ότι δεν “προβλέπεται από το νόμο και ότι εξετάζεται το αίτημα”.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να τους στηρίξει με ενισχύσεις, δεν τους επιστρέφει ούτε τα ποσά που άδικα τους έχει κρατήσει δίνοντας αόριστες υποσχέσεις στο μέλλον.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box