Μάριος Κάτσης: Αναρμόδιος δήλωσε ο Υπ. ναυτιλίας για τη μελέτη βιωσιμότητας για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

 Δεν κατέθεσε τη μελέτη βιωσιμότητας για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο Υπ. Ναυτιλίας δηλώνοντας αναρμόδιος

Ο Μ. Κάτσης και 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 04/02/2020 είχαν καταθέσει αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπ. Ναυτιλίας, με την οποία ζητούσαν τη μελέτη βιωσιμότητας των 10 περιφερειακών λιμανιών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση βάση αυτής της μελέτης ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα 10 αυτά λιμάνια. 

Ο Υπ. Ναυτιλίας ενώ στις 15/02/2020 βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα και μίλησε για την «αξιοποίηση» του λιμανιού, ξεφουρνίζοντας ότι το μοντέλο που προκρίνεται βάση της εν λόγω μελέτης είναι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, μόλις 11 μέρες αργότερα στην απάντηση του προς τον Μ. Κάτση και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αφορούσε την κατάθεση της μελέτης βιωσιμότητας, δήλωσε αναρμόδιος γι’ αυτήν και ότι ο εποπτεύων φορέας είναι το Υπουργείο Οικονομικών. 

Αν ο Υπ. Ναυτιλίας δεν ήθελε να κρυφτεί με αυτή του την απάντηση πετώντας την μπάλα στο Υπ. Οικονομικών, τότε να μας πει τι ακριβώς ήρθε να κάνει στην Ηγουμενίτσα εφόσον είναι αναρμόδιος για το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης. Υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την λιμενική πολιτική προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών, και αν ναι ποιος τον ασκεί; Το Υπ. Ναυτιλίας έχει κάποιο λόγο για το πώς θα «αξιοποιηθούν» τα 10 περιφερειακά λιμάνια, ή απλά βρίσκεται στην άχαρη θέση να κάνει το «μασάζ» στους πολίτες, στρογγυλεύοντας τις αντιδράσεις από τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις του Μαξίμου;   

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: