Μάλλον από Δευτέρα σταματάνε τα sms μετακίνησης

Τέλος του SMS στο 13033 και άρση των διαδημοτικών, αυτά τα δυο καυτά θέματα φαίνεται ότι θα μονοπωλήσουν τη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση στην οποία θα συμμετέχει ο Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ενώ επίσης παρούσα θα είναι και η καθηγήτρια παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου καθώς και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ανακοινωθεί η κατάργηση του υποχρεωτικού SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις στις 3 Μαϊου με το άνοιγμα της εστίασης, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Καταργείται το sms στο 13033

Αντίστροφα φαίνεται πως μετρά ο χρόνος για την κατάργηση του SMS στο 13033, του υποχρεωτικού μηνύματος μετακίνησης για διάφορες δραστηριότητες και συγκεκριμένα στις 3 Μαϊου μαζί με την εστίαση σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς πλέον δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Το σενάριο που ήθελε την κατάργηση του στις 15 Μαϊου μαζί με την έναρξη του τουρισμού απομακρύνεται πια οριστικά

Άρση των διαδημοτικών

Όσον αφορά στην απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων θεωρείται ότι με το άνοιγμα της εστίασης δεν θα έχουν επίσης πλέον λόγο ύπαρξης γι’ αυτό και η απόφαση για άρση της και για τις καθημερινές ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονταν μόνο για μετάβαση σε κομμωτήριο και εμπορικό κατάστημα και είναι ελεύθερες μόνο κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων με αποστολή του κωδικού 6 που αφορά σε ατομική άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο.

Μια πρώτη γεύση είχε δώσει χθες τόσο η Κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία δήλωσε ότι είναι λογικό οι διαδημοτικές μετακινήσεις με το άνοιγμα της εστίασης να αρθούν ενώ είχε προαναγγείλει ανακοινώσεις όσο και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επεσήμανε πως από την άλλη Δευτέρα θα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να στέλνει SMS για να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά από τις 10 το βράδυ αυτή, τη Μεγάλη Εβδομάδα, και από την επόμενη, δηλαδή από τη Δευτέρα του Πάσχα, μετατίθεται για τις 11 το βράδυ.

Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες που μένουν σε αναστολή, όπως τα μπαρ, χώροι ψυχαγωγίας, τα γυμναστήρια, θα συζητηθούν σταδιακά όσο προχωρούν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί.

πηγη dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box