Μάθε που ψηφίζεις 2019: Αναρτήθηκαν τα εκλογικά τμήματα για τις εκλογές – Αλλαγές σε πολλά σχολεία

Μάθε που ψηφίζεις 2019: Άνοιξε πριν από λίγο η πλατφόρμα μέσα από την οποία οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ενημερώνονται για το που θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές 2019.

Μάθε που ψηφίζεις 2019: Οπως σας είχαν ενημερώσει αποκλειστικά τα Dikaiologitika News σήμερα θα αναρτώνταν τα εκλογικά τμήματα στο ΥΠΕΣ. Έτσι και έγινε. Πλέον τα εκλογικά τμήματα είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα του ΥΠΕΣ. Μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Για πρώτη φορά στις εκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαΐου θα εφαρμοστούν κάποιες αλλαγές στη διαδικασία.  Ωστόσο, λόγω των πολλαπλών καλπών και για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε διάφορες αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων, που μπορεί να προσεγγίζει και το 30%, ενδέχεται να αλλάξει σχολείο από αυτό που συνήθιζε να ψηφίζει. Οπότε είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι, με το που ανοίξει η πλατφόρμα τη Δευτέρα, να «τσεκάρουν» σε πιο εκλογικο κέντρο ψηφίζουν για να γλιτώσουν ταλαιπωρία. Αυτό συμβαίνει, γιατί υπάρχουν πολλά εκλογικά κέντρα – σχολεία τα οποία δεν έχουν τον απαιτούμενο χώρο να φιλοξενίσουν τετραπλές κάλπες (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και κοινοτικές όπου χρειαστεί).

Επιπλέον, οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι θα ψηφίσουν σε Α’ εκλογικό τμήμα και Β’ εκλογικό τμήμα καθώς στο ένα τμήμα θα τελεστούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και στο άλλο οι ευρωεκλογές.

Δείτε την εφαρμογή 

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: