Λυμπεράκη: Εάν θέσω υποψηφιότητα ξανά, θα είμαι με το Ποτάμι (audio)

Λίγο πριν ορκιστεί, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, που καταλαμβάνει την βουλευτική έδρα για «Το Ποτάμι», στην θέση του παραιτηθέντος κ. Αμυρά, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Η κα Λυμπεράκη μίλησε για την απόφασή της να αναλάβει τα βουλευτικά καθήκοντα για το σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές, επισημαίνοντας πως «στην Β΄ Αθήνας δεν υπήρχε εκπροσώπηση του Ποταμιού αν και είχαν βγει 3 βουλευτές, οπότε αυτό είναι ένα κομμάτι της δέσμευσης και της υποχρέωσης που έχω αναλάβει».

Για Novartis: «Ασφαλώς και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες»

Αναφερόμενη στις εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis, η κα Λυμπεράκη είπε: «Ασφαλώς και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες». Διατήρησε όμως επιφυλάξεις για την προσαρμογή του πολιτικού συστήματος, «ώστε να διαφωνεί εποικοδομητικά» και υπογράμμισε ότι «πρέπει η Δικαιοσύνη να αναδείξει και να κατακυρώσει ευθύνες εκεί που υπάρχουν», τονίζοντας παράλληλα πως «θα κάνει καλύτερα το έργο της αν δεν αποτελεί το επίδικο μιας τρομερής μονομαχίας Τιτάνων μεταξύ αντίπαλων πολιτικών κομμάτων».

Η βουλευτής από «Το Ποτάμι» δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως προτεραιότητά της τα θέματα της ανακούφισης των προσφύγων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, επισημαίνοντας πως πρέπει να συζητήσουμε γι’ αυτά διεξοδικά και με ψυχραιμία.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα θέσει υποψηφιότητα και με ποιόν στις επόμενες εθνικές εκλογές, η κα Λυμπεράκη, ήταν κατηγορηματική: «Εάν θέσω υποψηφιότητα ξανά, θα είμαι με το Ποτάμι».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

ertweb

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: