“Κρατείστε την Λευκάδα καθαρή, ταχυδρομήστε τα σκουπίδια στο Καρβουνάρι”… Αντίδραση της δημάρχου Σουλίου

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει από τις πιέσεις της πολιτείας ώστε το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου να δεχθεί τα σκουπίδια της Λευκάδας, ένα ΧΥΤΑ που έτσι κι αλλιώς είναι προβληματικό, όπως αναφέρει και η δήμαρχος Σουλίου, αδυνατώντας επί της ουσίας να δεχθεί περισσότερο όγκο σκουπιδιών. Σε συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε “αλληλεγγύη” στην Λευκάδα από τους δημάρχους της Ηπείρου. Η δήμαρχος Σουλίου διαφωνεί με αυτήν την θέση και το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να αποφασίσει επί του θέματος.

Η δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε χθες 16/6/2016 σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για το ενδεχόμενο μεταφοράς των απορριμμάτων της Λευκάδας στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου.

Στη σύσκεψη παρίσταντο ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, Δήμαρχοι – πρόεδροι φορέων διαχείρισης αποβλήτων, Δήμαρχοι που έχουν ΧΥΤΑ στην εδαφική περιφέρεια της ηπείρου καθώς επίσης και η Αντιπεριφερειάρχης κα. Καλογιάννη.

Από το Υπουργείο ζητήθηκε από τους Δημάρχους της Ηπείρου να επιδείξουν αλληλεγγύη στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην Λευκάδα. Από την πλευρά τους οι φορείς της Ηπείρου δηλώνουν ότι οι υποδομές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν αφήνουν περιθώριο για κάτι τέτοιο.

Η Δήμαρχος Σουλίου στην τοποθέτηση της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Είναι αδιανόητο για μια

ακόμη φορά να μας ζητάτε να δείξουμε κατανόηση. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να λειτουργούμε με την παραβολή του ασώτου και να δείχνουμε ανοχή γιατί κάποιοι πολιτικοί δεν έχουν  την  ωριμότητα και το σθένος να διαχειριστούν τα σκουπίδια τους και τοπικές κοινωνίες να θέλουν τα απόβλητα στην αυλή του γείτονα. Η λειτουργία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου είναι προβληματική και θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φορτίο. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο που με περισσή σωφροσύνη έχει διαχειριστεί το θέμα, είναι σίγουρο ότι δεν προτίθεται να δείξει σύνεση, δεν θα ήθελα όμως να το προκαταβάλλω.

Η Δήμαρχος Σουλίου

Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα”

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box