ΚΠΕ Φιλιατών: Πρόγραμμα Erasmus – Πραγματοποίηση 1ης διακρατικής συνάντησης εταίρων

ΚΠΕ Φιλιατών: Πρόγραμμα Erasmus – Πραγματοποίηση 1ης διακρατικής συνάντησης εταίρων
Πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Μαρτίου 2017, η 1η διακρατική συνάντηση μεταξύ εταίρων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 που συντονίζει το ΚΠΕ Φιλιατών. Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Παραδοσιακοί οικισμοί, πολιτιστική κληρονομιά και βιώσιμη ανάπτυξη» και υλοποιείται με τη συνεργασία εταίρων από Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Αλβανία, Πολωνία, Σλοβενία. Σκοπός του έργου είναι η προβολή του τόπου μας και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στον παραδοσιακό οικισμό του Φοινικίου, σε παραδοσιακά κτίσματα της Παραμυθιάς και των Ιωαννίνων καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.
Η σύσκεψη μεταξύ των εταίρων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.
Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες:
Στον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά
Στον Αντιδήμαρχο Σουλίου κ. Καλόγηρο
Στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου-Παράρτημα Ηγ/τσας και επιστημονικό μας συνεργάτη, αν. καθ. κ. Γκόγκα Θεμιστοκλή για τη συνεργασία του και την ξενάγησή μας στα παραδοσιακά κτίσματα των Ιωαννίνων
Στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων
Στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Φοινικίου κ. Καραμπίνα Βασίλειο
Στην εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών
Στον Πρόεδρο του Λαογραφικού Μουσείου Φοινικίου κ. Μάνο Μιχαήλ

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box