Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Έξι νέα κρούσματα και δύο θάνατοι σε ένα 24ωρο

Συνολικά 2.632 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα (το 55,4% αφορά άνδρες), όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 6 είναι νέα. Από τα συνολικά κρούσματα, το 22,6% σχετίζεται με ταξιδιώτες και το 50% με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 35 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και το 23% γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Το 91,4% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 81 ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν διενεργηθεί 80.951 εξετάσεις δειγμάτων για τον κορωνοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο ακόμα θανάτους λόγω του Covid- 19 στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει στα 146. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 75 έτη, από αυτούς οι 39 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Το 93,2% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

πηγή topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: