Κορωνοϊός: Πενήντα εννέα νεκροί και πάνω από 1.600 κρούσματα στην Ελλάδα

Συνολικά 1.613 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 99 είναι νέα. Από αυτά 119 κρούσματα εντοπίστηκαν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 335 σχετίζονται με πολίτες που πραγματοποίησαν ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ τα 563 αφορούν επαφές των παραπάνω κρουσμάτων.

Επιπλέον ανακοίνωσε έξι νέους θανάτους στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό στα 59. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 71 έτη. Το 95% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 92 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και 23 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Έντεκα ασθενείς κατάφεραν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ έχουν διενεργηθεί 22.437 διαγνωστικά τεστ.

πηγή topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: