Κορυφαίες διακρίσεις για το Νηπιαγωγείο Παραποτάμου Θεσπρωτίας

Κορυφαίες διακρίσεις για το Νηπιαγωγείο Παραποτάμου Θεσπρωτίας
Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η κ. Ειρήνη Παπαχρήστου, Προϊσταμένη του 2/Θ Νηπιαγωγείου Παραποτάμου Θεσπρωτίας. Η πρώτη διάκριση αφορά το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών που συντονίζει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, απονεμήθηκε στην κ. Παπαχρήστου Έπαινος για το διαπολιτισμικό-πολυγλωσσικό πρόγραμμα «Many Languages One World – Πολλές Γλώσσες Ένας Κόσμος». Αναλυτικότερα, η δράση «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της πολυγλωσσίας, που αποσκοπεί στην ανάδειξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας με σκοπό τη συμβολή στις διαδικασίες αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον τομέα των γλωσσών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Η δεύτερη διάκριση αφορά την διοργάνωση Education Leaders Awards 2018, όπου η κ. Παπαχρήστου απέσπασε το Gold Βραβείο στην κατηγορία Ξένες Γλώσσες κατά την τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης -Πρόεδρος της οποίας είναι η κ. Άννα Διαμαντοπούλου – οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες βραβείων.
Όπως τονίζει η κ. Παπαχρήστου «… πέρα από τα μαθησιακά οφέλη για τους μαθητές από την εφαρμογή του προγράμματος και την προσωπική ηθική ανταμοιβή από τις διακρίσεις αυτές, είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ως επιβράβευση, θα εξοπλίσει το Νηπιαγωγείο Παραποτάμου με εκπαιδευτικό υλικό (διαδραστικό πίνακα), γεγονός που θα αλλάξει άρδην τη μαθησιακή διαδικασία με πολλαπλά οφέλη για τους μικρούς μαθητές».

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box