Κοροναϊός: Οι Κινέζοι χτίζουν νοσοκομείο 1.000 κλινών σε 7 ημέρες (video)

Στα πλάνα που έρχονται από την περιοχή οι μπουλντόζες είναι αμέτρητες και σκάβουν σε έναν χώρο 25.000 τετραγωνικών στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο 1.000 κλινών, για την άμεση αντιμετώπιση του Κοροναϊού.

Οι Κινέζοι θα καταρρίψουν το ρεκόρ επί SARS όταν έχτισαν νοσοκομείο σε 7 ημέρες! Φοβούνται αναταραχές από τα εκατομμύρια που έχουν μπει σε καραντίνα μέσα στις ίδιες τους τις πόλεις!

Ο μεγαλύτερος φόβος είναι για εκείνους που φεύγουν παρά τις απαγορεύσεις πληρώνοντας αδρά κρατικούς αξιωματούχους!

Αυτό που θα δείτε στην κυριολεξία δεν έχει ξαναγίνει. Από την Πέμπτη που ανακοινώθηκε ότι θα χτισθεί ένα νέο νοσοκομείο στην πόλη Γουχάν της Κίνας μόνο για όσους έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό – δηλαδή 24 ώρες πριν – οι μπουλντόζες έχουν ήδη πάρει μπρος.

Μέσα σε 24 ώρες δηλαδή, βρέθηκε ο χώρος, μπήκαν τα συνεργεία και όπως θα δείτε και στο βίντεο τα φορτηγά που μεταφέρουν υλικά και εξοπλισμό ίσως και να είναι όσο όλος ο στόλος φορτηγών μιας χώρας.

Το 2003 όταν είχε κάνει την εμφάνισή της μια άλλη επιδημία αυτή του SARS οι κινέζοι είχαν φτιάξει ένα νοσοκομείο σε 7 ημέρες. Το νέο νοσοκομείο θα είναι λειτουργικό στις 3 Φεβρουαρίου.

Πιο επικίνδυνος από τον SARS – Τι να προσέξει η Ελλάδα

Για τον κορονοϊό που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία αλλά και την έξαρση της γρίπης, μίλησε στο Οpen TV o καθηγητής μικροβιολογίας

Για την επιδημία του κορονοϊού που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία αλλά και για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες, μίλησε στο Οpen TV o καθηγητής μικροβιολογίας και διευθυντής του εργαστηρίου μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, αυτός ο καινούριος κοροναϊός ανήκει στην ίδια ομάδα με τον SARS και με τον ΜΕRS, τους δύο κοροναϊούς που είχαν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

«Φαίνεται να είναι πολύ πιο μεταδοτικός από τα πρώτα δεδομένα και τον τρόπο εξάπλωσης και σε αυτό έχει βοηθήσει η παγκοσμιοποίηση στην οποία ζούμε και οι μετακινήσεις που είναι πολύ περισσότερες σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Από την άλλη όμως, φαίνεται να είναι και λιγότερο παθογόνος», ανέφερε ο κ. Τσακρής. Συγκεκριμένα τα ποσοστά θνητότητας φαίνεται να είναι με βάση τα έως τώρα δεδομένα κάτω από 10%.

Ο κ. Τσακρής τόνισε ότι ακόμη και αν είναι χαμηλός ο κίνδυνος για τη χώρα μας, εφόσον δεν υπάρχουν πτήσεις από τις περιοχές που ξέσπασε η επιδημία, πρέπει να πάρουμε μέτρα όπως και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτή τη φάση αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει ενημέρωση ώστε αν εκδηλώσει κάποιος συμπτώματα – υψηλό πυρετό, δύσπνοια, καταβολή, βήχα- να ενημερώσει αμέσως τις υγειονομικές υπηρεσίες για να μπορέσει έγκαιρα να γίνει η διάγνωση. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι πρέπει και τα νοσοκομεία να είναι ενημερωμένα. «Κυρίως τα μέτρα αφορούν εκείνους που έρχονται ή πηγαίνουν σε αυτές τις χώρες», ανέφερε.

Όσον αφορά στη γρίπη, ανέφερε ότι το χαρακτηριστικό της φέτος είναι ότι ξεκίνησε αργότερα λόγω των καιρικών συνθηκών. Επικρατούν δύο τύποι γρίπης – ο Η3Ν2 και ο Η1Ν1- και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες το πώς θα εξελιχθεί η γρίπη. Αν κάποιος έχει νοσήσει δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να νοσήσει ξανά, ενώ τόνισε ότι αν κάποιος νοσεί στην οικογένεια καλό είναι η απομόνωση, ίσως ακόμη πιο σημαντικό και από τον εμβολιασμό.

«Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν είναι πάνω από 50%, τόνισε, για αυτό και έχουμε περιπτώσεις ατόμων – ειδικά μεγαλύτερης ηλικίας- που κατέληξαν ακόμη κι αν είχαν κάνει το εμβόλιο. Η γρίπη θα συνεχιστεί έως και τον Μάρτιο, αλλά σε συνδυασμό με τα προληπτικά μέτρα, ο εμβολιασμός έχει τη σημασία του», ανέφερε ο κ. Τσακρής.

ΠΗΓΗ:dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: