Κομοτηνή: 6-9-2019 Ειδήσεις

Κομοτηνή: 6-9-2019 Ειδήσεις

Πολιτική
Επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών
Επίσκεψη στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Αδωνις Γεωργιάδης στα πλαίσια της παρουσίας του στην περιοχή για τα Εγκαίνια της Νέας Μονάδας Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmathen, στο εργοστάσιο της στις Σάπες Ροδόπης σήμερα στις 10 π.μ. Ο κ. Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνο Χαριτόπουλο στο Δημαρχείο στις Σάπες.

Περιφέρεια
Πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ
Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπό τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο. Το πρώτο από τα ζητήματα που έθεσε ο κ. Μέτιος ήταν η υλοποίηση του Σχεδίου ανάπτυξης της Περιφέρειας και η προώθηση των έργων και των δράσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό.Στη συνέχεια, έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο λειτουργίας και επικοινωνίας των χωρικών και θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη παραγωγή έργου.

Προτάσεις τους για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης
Στις προτάσεις τους για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης προς όφελος της καθημερινότητας του πολίτη που κατέθεσαν προχθές οι περιφερειάρχες της χώρας, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αν.Μ.Θράκης Χρήστος Μέτιος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Περιφερειακή ανάπτυξη, κλιματική αλλαγή και κοινωνική συνοχή κυριάρχησαν στην ατζέντα, αφού τα έργα όπως είπε ο κος Μέτιος. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη για δραστικό περιορισμό των αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό
Κόμματα Κινήματα
Συνάντηση Χαρίτου Οντέρ Μουμίν
Συνάντηση με τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν θα έχει στον Ίασμο της Ροδόπης ο Δημήτρης Χαρίτου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης εγκαινιάζοντας έναν κύκλο συναντήσεων με τους νέους δημάρχους και τις νέες διοικήσεις των Δήμων του νομού Ροδόπης.
ΔΠΘ
Συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019. Η συμμετοχή του Δ.Π.Θ. πραγματοποιείται στο πλαίσιο θεματικού αφιερώματος για την εκπαίδευση AKADEMIA. Σκοπός της συμμετοχής του Πανεπιστημίου είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τα μεταπτυχιακά και ερευνητικά του προγράμματα, να παρουσιάσει νέες εφαρμογές, τα αποτελέσματα της έρευνας, τις καινοτόμες δράσεις που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, τις δυνατότητες αλλά και την προσφορά του Ιδρύματος στην κοινωνία που προκύπτουν από τις συνεργασίες με εξωτερικούς φορείς. Τα εγκαίνια του περίπτερου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:15 από τη Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.
Πρωτογενής Τομέας
Υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων
Μία νέα περίοδος δημιουργίας για τους Έλληνες αγρότες ξεκίνησε με την υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) για τη σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, το μεσημέρι της Πέμπτης (5/9/2019). Πρόκειται για το πρώτο στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα στην Ευρώπη χρηματοδοτικά εργαλεία αυτού του είδους στον αγροτικό τομέα το οποίο στοχευμένα έρχεται να καλύψει μέρος του χρηματοδοτικού κενού στον πρωτογενή τομέα. Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς του ΥπΑΑΤ ο Υπουργός Μάκης Βορίδης και από πλευράς του ΕΤαΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος, Πιερ Λουίτζι Τζίλιμπερτ με την παρουσία των Υφυπουργών Φωτεινής Αραμπατζή και Κώστα Σκρέκα. Αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης δήλωσε: «Ένα από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στον πρωτογενή τομέα, είναι ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις προκειμένου η πρωτογενής παραγωγή μας να καταστεί πιο ανταγωνιστική. Παράλληλα πρέπει να υπάρξουν και καλλιέργειες πιο φιλικές προς το περιβάλλον προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ορισμός και εκλογή μελών στις Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, καθώς και εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιάσμου. Στην Οικονομική Επιτροπή συμμετέχουν: 1. Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν – Πρόεδρος Επιτροπής. 2. Αντιδήμαρχος Ερτζάν Μουεμίν- Οριζόμενο μέλος. 3. Αντιδήμαρχος Μεχμέτ Αρήφ- Οριζόμενο μέλος. 4. Οζάν Αλή – Εκλεγόμενο μέλος. 5. Οκτάι Γιαλούτς – Εκλεγόμενο μέλος. 6. Κυριάκος Αμούτζας – Εκλεγόμενο μέλος. 7. Τζανέρ Ιμάμ – Εκλεγόμενο μέλος.
Στην Επιτροπής Ποιότητας Ζωής συμμετέχουν 1. Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν – Πρόεδρος Επιτροπής. 2. Αντιδήμαρχος Ερτζάν Μουεμίν- Οριζόμενο μέλος. 3. Αντιδήμαρχος Μεχμέτ Αρήφ- Οριζόμενο μέλος. 4. Οζάν Αλή – Εκλεγόμενο μέλος. 5. Οκτάι Γιαλούτς – Εκλεγόμενο μέλος. 6. Χρήστος Μαχαίρας – Εκλεγόμενο μέλος. 7. Μουσδάτ Καρά Χασάν – Εκλεγόμενο μέλος. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Μεχμέτ Μεχμέτ. Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η κ. Χρηστίνα Βιδούρα και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ναδήρ Ιδρύς.

Παιδεία
Εκπτώσεις 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Μειωμένες τιμές 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μετακινήσεις τους προσφέρουν ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και της διαδικασίας στελέχωσης των δομών παιδείας των νησιών της χώρας.
Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
2ο WeGrow Kids Festival
Ανοίγει σήμερα στις πέντε και μισή το απόγευμα η αυλαία για το 2ο WeGrow Kids Festival στον υπαίθριο χώρο που εκτείνεται πίσω από το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής. Η αρχή γίνεται με τη θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ και παραμύθια για να σπάτε κέφι! Στις 18:45 ακολουθούν τα Κρούσματα χαράς και ρυθμού .Ακολουθεί ένα ταξίδι στη φαντασία με μουσική και ακροβατικά από τους kirko. Και η πρώτη μέρα τελειώνει στις 20:45 με έναν τρομακτικό Ψαροτρομάρα που έρχεται από την Κρήτη.
Ταξιδεύοντας στη σύγχρονη Ξάνθη
Στο πλαίσιο των γιορτών παλιάς πόλης σήμερα στις 21.00 στην αυλή με τα χαμάμ στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση η μουσική που διασκέδαζε την νεότερη Ξάνθη των τελευταίων δεκαετιών. Στην ίδια εκδήλωση Θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του προγράμματος «Ταξιδεύοντας στη σύγχρονη Ξάνθη.»
Αστυνομία
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη χρονιά η συμμετοχή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης με Πληροφοριακό Κέντρο στην Έκθεση τοπικών προϊόντων και οικοτεχνίας στην Ξάνθη Στους χώρους του περιπτέρου, εξειδικευμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωναν τους επισκέπτες για θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, καθώς και για τους τρόπους προστασίας από τους επιτήδειους

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν προχθές (4-9-2019), στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 32 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ο 32χρονος οδηγός του οποίου, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία και την επικείμενη σύλληψη, συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Λίγο πιο κάτω, το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στο πρανές εκτός της οδού και ακινητοποιήθηκε. Όπως διαπιστώθηκε ο 32χρονος διακινητής μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, εννέα (9) από τους οποίους τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 26χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στον οικισμό Αβδήρων Ξάνθης το όχημα ακινητοποιήθηκε και 26χρονος διακινητής συνελήφθη, καθόσον όπως διαπιστώθηκε μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.
Αύξηση 114% στις μεταναστευτικές ροές
Αύξηση 114% στις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά παρατήρησαν οι ελληνικές Αρχές από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα
Αθλητικά
Φέτος ο Πανθρακικός γιορτάζει τις νίκες

Η «Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης Α.Β.Ε.Ε» στέκεται εκ νέου αρωγός στην υλοποίηση των μεγάλων στιγμών του Πανθρακικού μέσα στα πλαίσια του αθλητικού ιδεώδους ως επίσημος χορηγός.

Καιρός την Παρασκευή:
Γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα
ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ,στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

Μαρία Νικολάου
Αρέσει σε %d bloggers: