Κομοτηνή: 5-9-2019 Ειδήσεις

Κομοτηνή: 5-9-2019 Ειδήσεις

Πολιτική
84η ΔΕΘ, κλιμάκια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε Ξάνθη Και Ροδόπη
Με αφορμή την 84η ΔΕΘ, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισκέπτονται νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Κλιμάκιο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τους κ.κ. Μακάριο Λαζαρίδη Βουλευτή Καβάλας, Δημήτριο Κούβελα Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Αλεξοπούλου Βουλευτή Αχαΐας και Στυλιανό Κονταδάκη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, επισκέφτηκε χθες τη Ροδόπη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Θρακικά Εκκοκκιστήρια . Αλλά και συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς του Νομού και συμμετοχή σε εκδήλωση – ομιλία στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Την Ξάνθη επισκέφθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στεργίου Γεώργιος
Την Ξάνθη επισκέφθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στεργίου Γεώργιος. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ξάνθη, ο κ. Στεργίου, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρη, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη της Νομαρχιακής οργάνωσης, επισκέφθηκε το Εργαστήρι Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, τις εγκαταστάσεις της ΚΟΜΜΟΤΕΞ, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, το Δήμαρχο Ξάνθης, το Επιμελητήριο Ξάνθης όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, την Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Ν. Ξάνθης και την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ξάνθης, ενώ πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στις Γιορτές Παλιάς Πόλης.Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων εκφράστηκε η συναντίληψη για την ανάγκη συντονισμένης δράσης των τοπικών φορέων και της κεντρικής διοίκησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν το Νομό Ξάνθης, τονίστηκε η σημασία δράσεων και η ευκαιρία ανάδειξης ενός νέου οικονομικού μοντέλου με έμφαση σε επενδύσεις προσαρμοσμένες στις μεγάλες δυνατότητες του Νομού, αναλύθηκε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και καταγράφηκαν προτάσεις και λύσεις από τους αρμόδιους παραγωγικούς και αυτό-διοικητικούς φορείς.

Συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης πραγματοποίησε συνάντηση με τους βουλευτές Ν.Δ. κα. Χριστίνα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Ν. Αχαΐας, κ. Δημήτριο ΚΟΥΒΕΛΑ Ν. Θεσσαλονίκης και κ. Μακάριο ΛΑΖΑΡΙΔΗ Ν. Καβάλας, στο γραφείο της Ένωσής.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στην έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού της Δ.Α. Ροδόπης, στα προβλήματα που δημιουργεί η αύξηση των μεταναστευτικών ροών, στη δυσλειτουργία του σημείου διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας και στη μη εφαρμογή του π.δ. 45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αστυνομικού προσωπικού». Επίσης παραδόθηκε αναλυτικό υπόμνημα με τα κυρίαρχα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας. Από την πλευρά τους οι κ. Βουλευτές δεσμεύτηκαν για την μελέτη και επίλυση του συνόλου των προβλημάτων που τους θέσαμε, στα πλαίσια του εφικτού.
Περιφέρεια
Συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης»
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης συμμετέχει και φέτος στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, με τιμώμενη χώρα την Ινδία. Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα είναι παρούσα στo μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας, για να παρουσιάσει στο εγχώριο και διεθνές επιχειρηματικό κοινό τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον τομέα της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής και του εμπορίου και να αναδείξει την τουριστική της ταυτότητα ως αναγνωρίσιμου και ελκυστικού προορισμού δωδεκάμηνης βάσης, που προτείνει στους επισκέπτες της ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Το περίπτερο της Περιφέρειας βρίσκεται στο Pavilion 13, Stand 11 και θα λειτουργεί κατά τις ώρες της έκθεσης ως εξής: Σάββατο 7/9: 10:00 – 22:00 Κυριακή 8/9: 10:00 – 22:00 Καθημερινές: 16:00-22:00Σάββατο 14/9: 10:00-22:00Κυριακή 15/9: 10:00-22:00
Συνδικαλισμός –Κινήματα
Κάλεσμα συμμετοχής στη διαδήλωση της ΔΕΘ
Κάλεσμα συμμετοχής στη διαδήλωση της ΔΕΘ απευθύνει η ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας «Πρόταση προοπτικής». «Στην πορεία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στη Θεσσαλονίκη κανονικά πρέπει να συναντηθούμε όλοι όσοι νιώθουμε ότι τα συμφέροντα μας δεν εκπροσωπούνται ούτε από αυτή την Κυβέρνηση, ούτε από τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.»
Παιδεία
Στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Τμήμα Οικονομικών επιστημών του ΔΠΘ
Με δικό του περίπτερο θα συμμετέχει στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Τμήμα Οικονομικών επιστημών του ΔΠΘ από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Στόχος της συμμετοχής η δημοσιοποίηση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής αριστείας του τμήματος, οι νέοι στόχοι για τα επόμενα έτη και η ανάδειξη των δράσεων.
Συνάντηση ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη με τον ΣΕΒΙΤΕΛ:
Συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) είχε χθες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου έθεσαν υπόψη του κ. Βορίδη το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος εστιάζοντας στην αναγκαιότητα τόσο της πάταξης της διακίνησης του χύμα – ανωνύμου ελαιολάδου αλλά και της διενέργειας σχετικών αυστηρότερων ελέγχων. Ο Υπουργός από την πλευρά του έκανε σαφές ότι ο ΕΦΕΤ θα κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή με μεγαλύτερη ένταση.
Η Φέτα στο επίκεντρο της συνάντησης
Για τις προοπτικές ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Αυστραλίας, με επίκεντρο τον αγροτικό τομέα, συζήτησαν κατά την τελευταία συνάντηση τους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας με τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, Jon Philip. Κατά τη συνάντηση εκδηλώθηκε ισχυρό ενδιαφέρον για συνεργασία σε τομείς όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων σε ξηροθερμικές περιοχές με προβλήματα εξάντλησης και υποβάθμισης των υδατικών πόρων, καθώς και στις δύο χώρες υπάρχουν περιοχές που αντιμετωπίζουν ανάλογα ζητήματα. «Για εμάς είναι επιτακτική η προστασία της Φέτας, αλλά των υπόλοιπων ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ – Αυστραλίας», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Υγεία
Ανάγκη για προσφορά αίματος
Έκκληση για προσφορά αίματος απευθύνει η αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Υπάρχει ανάγκη αίματος ομάδας 0-, Α- αλλά και 0+, Α+ τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Προσκύνημα στη Β. Ήπειρο
Προσκύνημα στη Β. Ήπειρο διοργανώνεται από τα Παραρτήματα της Ένωσης Αποστράτων Βορείου Ελλάδος στις 22-26 Σεπτεμβρίου με 15 κενές θέσεις να υπάρχουν ακόμη στο λεωφορείο με αναχώρηση από Ξάνθη, καθώς συμμετέχει και η Ένωση Αποστράτων Ξάνθης. Υπάρχει οι δυνατότητα επιβίβασης »καθοδόν » επί της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού για όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σύμφωνα με τους διοργανωτές .. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 10 ΣΕΠ.( ΤΡΙΤΗ). Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6937100910 και 6947409943
Πολιτισμός
«Μια Ζωή»
«Μια Ζωή» τιτλοφορείται το νέο έργο του Κομοτηναίου Ιωακείμ Ιωακειμίδη που θα ανέβει στις 11,12, 15 και 16 Σεπτεμβρίου στην Λέσχη Κομοτηναίων. Παίζουν η Εμμανουέλα Καφετζοπούλου, με την οποία ο ίδιος θα μοιραστεί την σκηνή, αλλά και οι Κωνσταντίνος Κολάτσος, Γιώργος Μπάτζιος και Γιώργος Κελεσίδης.
Εργαστήριο θεατρικής αγωγής
Στην δημιουργία ενός Εργαστηρίου θεατρικής Αγωγής και Τέχνης προχωρά το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον ταλαντούχο Ξανθιώτη Σκηνοθέτη/ηθοποιό Φίλιππο Τσαουσέλη. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους αυτούς που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του θεάτρου. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά 10:00 με 13:00 και 17:00 με 21:00 στην Καπναποθήκη Π στην πόλη της Ξάνθης.
Σεργιάνι στην Παράδοση
Εκδήλωση με τίτλο: «Σεργιάνι στην Παράδοση» διοργανώνει ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις οκτώ και μισή το βράδυ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής.
Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Συνελήφθησαν προχθές (3-9-2019) το πρωί, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 41 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, κατά περίπτωση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης σε διαμορφωμένο χώρο παρακείμενο της οικίας του ενός.
Θανατηφόρο τροχαίο
Προχθές το μεσημέρι, στην Επαρχιακή Οδό Ξάνθης – Ιάσμου (διασταύρωση Πολύσιτου), Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 82χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 82χρονου και ο τραυματισμός του 76χρονου. Οι δύο ημεδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.
Καιρός
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

Μαρία Νικολάου
Αρέσει σε %d bloggers: