Κομοτηνή: Τουρίστες, δελφίνια και χελώνες στο Φανάρι της Ροδόπης

Την καλύτερη τουριστική κίνηση των τελευταίων πέντε χρόνων υποστηρίζει πως έζησε το φετινό καλοκαίρι το Φανάρι της Ροδόπης ο πρώην πρόεδρος της ΤΚ, ο κος Νίκος Σταυρακάκης.

« Ήταν μια πολύ ωραία περίοδος, οι καλύτεροι τουρίστες των τελευταίων πέντε χρόνων που επισκέφτηκαν το Φανάρι. Τουρίστες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία» δηλώνει και προσθέτει ότι: «Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι κατειλημμένα, τα ξενοδοχεία γεμάτα, οι ντόπιες επιχειρήσεις κινούνται , ενισχύουν ακόμη και τους αλιείς αγοράζοντας ψάρια από το λιμάνι. Πρέπει να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Ελπίζω και στο εγγύς μέλλον να πάνε τα πράγματα καλύτερα, αλλά, αν δεν θα υπάρξουν νέες υποδομές, δεν θα μπορεί να φιλοξενηθεί περισσότερος κόσμος.»

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο κρίνεται απαραίτητη η ανέγερση και η λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων, η αύξηση των ενοικιαζόμενων δωματίων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας περισσοτέρων.

Άνθρωπος της θάλασσας ο κος Σταυρακάκης παρατηρεί φέτος κι εκείνος και οι συνάδελφοι του την αύξηση του αριθμού των δελφινιών και των χελωνών, «είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά» δηλώνει και μιλά για «έκρηξη» χελωνών και δελφινιών, με αποτέλεσμα να μην λείπουν οι ζημιές στα δίχτυα. «Δεν μπορούμε να πάρουμε παραγωγή, δεν μπορούμε να πάρουμε το μεροκάματο για να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Στη θάλασσα ζούμε και εμείς. Συμβίωση θέλουμε, όχι να τους κάνουμε κακό.»

Όσον αφορά στο νέο ξεκίνημα της δημοτικής αρχής εύχεται να συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο του Φαναρίου, να βρουν κοινό βηματισμό για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που από μια κοινωνία δεν λείπουν, όπως: καθαριότητα και κοινωνικές παρεμβάσεις , θέματα που απασχόλησαν και την δική του θητεία με τον ίδιο να θέτει ως στόχο: « Να ασκήσω καλή αντιπολίτευση στο νέο προεδρείο για το καλό του Φαναρίου.»
Φώτο: Ο πρώην πρόεδρος του Φαναρίου, κος Σταυρακάκης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

Μαρία Νικολάου
Αρέσει σε %d bloggers: