Κομοτηνή: Μπουρίνι «σάρωσε» καλλιέργειες στην Ροδόπη

Ένα καλοκαιρινό μπουρίνι διάρκειας λίγων μόλις λεπτών ήταν αρκετό για να ακυρώσει  τους κόπους της φετινής καλλιεργητικής χρονιάς πολλών αγροτών της Ροδόπης.

Χαλάζι στο Κόσμιο, φωτογραφία Θεανώ Πασχάλη

Δυνατοί αέρηδες ξερίζωσαν δένδρα. Αλλά και χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού που έπεσε σε περιοχές όπως στον Ίασμο, στην Μελέτη, στην Αμβροσία, στην Αίγειρο, στο Κόσμιο, στην Ξυλαγανή κ.α. κατέστρεψε βαμβακοφυτείες, καλαμπόκια, δένδρα, αμπέλια και άλλες καλλιέργειες.

Στον Ίασμο η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που τα ορμητικά νερά κατέβασαν από το βουνό τόνους λάσπης. Κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν και ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο διάβα τους.

Δένδρα ξεριζώθηκαν από την ένταση των ανέμων, όπως στο Φανάρι της Ροδόπης και στους Αγίους θεοδώρους. Ιρλανδικές διαβάσεις καλύφθηκαν από χειμάρρους με την διέλευση από εκεί να κρίνεται απαγορευτική, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους διερχόμενους οδηγούς.

Καταστροφές από χαλαζόπτωση στην Ξυλαγανή φωτογραφία Βαγγέλης Μουζαλιώτης

Ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και εντός πόλης με τις γέφυρες στην είσοδο και στην έξοδο της Κομοτηνής να παραμένουν κλειστές,για μια ακόμη φορά, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

Μαρία Νικολάου

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: