Κομοτηνή: Από το Ρέθυμνο με αγάπη

Ο πατέρας Εμμανουήλ Καμαρίτης από το Ρέθυμνο της Κρήτης είναι επικεφαλής ενός γκρουπ ταξιδευτών που ξεκίνησαν από τον αγαπημένο τους τόπο, έδεσαν με το καράβι τους στον Πειραιά κι από εκεί, μετά από ένα διάλειμμα στη Θεσσαλονίκη, έκαναν τον περίπλου του Αγίου Όρους, προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης , επισκέφτηκαν το εργαστήριο της Αγίας Λυδίας και βρέθηκαν στην Κομοτηνή.

Ο πατέρας Εμμανουήλ Καμαρίτης από το Ρέθυμνο της Κρήτης

«Επιλέξαμε την Κομοτηνή ως ενδιάμεσο σταθμό, καθώς ο προορισμός μας είναι η Βουλγαρία, η Σόφια, με ενδιάμεσες στάσεις στον Έβρο, στο Διδυμότειχο, κι ύστερα στην Φιλιππούπολη. Επιλέξαμε αυτή την διαδρομή για να δούμε λίγο και τη Θράκη μια που στους περισσότερους είναι άγνωστη.» δηλώνει ο επικεφαλής του γκρουπ και σημειώνει « Εγώ έχω ξανάρθει. Έχω φίλο ιερά στην περιοχή και έχω επισκεφτεί ξανά τον τόπο. Ήμουν ενθουσιασμένος όταν είδα την περιοχή για πρώτη φορά. Το ίδιο ενθουσιασμένοι είναι και οι συμμετέχοντες στην ομάδα. Έχουν ενθουσιαστεί με την ομορφιά του τοπίου, με το πράσινο στα βουνά, τους κάμπους, τους Ηλίανθους. Όλα αυτά δεν τα έχουμε στην Κρήτη. Είναι εύφορη γη της θράκης κι αυτό εντυπωσιάζει, είναι κάτι το ιδιαίτερο, κάτι διαφορετικό.»

Άτομα όλων των ηλικιών οι εκδρομείς του πατέρα Εμμανουήλ με τους μεγάλους να αποτελούν την πλειοψηφία. Παρατηρεί κι εκείνος πως είναι αυτοί που έχουν και πιο πολύ χρόνο, αλλά και πιο πολύ διάθεση για εκδρομές, για να βρίσκονται λίγο μαζί , να ξεχνιούνται, να ξεφεύγουν από την ρουτίνα. Εξήντα οκτώ συνολικά άτομα από την Κρήτη γνωρίζουν καλά τι σημαίνει για έναν τόπο και τους ανθρώπους του η τουριστική ανάπτυξη. «Καλό θα είναι να είναι φιλόξενοι κι εξυπηρετικοί με τους ανθρώπους που έρχονται να επισκεφτούν την περιοχή. Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουν να ανταποκρίνονται στο αντίτιμο που καταβάλουν οι επισκέπτες» προτρέπει ο πατέρας Εμμανουήλ σημειώνοντας πως με προσπάθεια και ειλικρίνεια σιγά –σιγά έρχεται και το καλό αποτέλεσμα.
Φώτο: Ο πατέρας Εμμανουήλ Καμαρίτης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

Μαρία Νικολάου
Αρέσει σε %d bloggers: