Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, διασκέδαση – Απαγόρευση μετακινήσεων

Την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την εστίαση, τα σχολεία, ψυχαγωγία και τα δικαστήρια.

Για τις άλλες κατηγορίες καταστημάτων όπως παιγνιδιών, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, εκκλησίες και για το λιανεμπόριο, τα μέτρα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας καθολικού lockdown είπε ξεκινώντας ο κ.Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, σημείωσε ότι υπάρχει σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση της διασποράς, αλλά δεν είναι η αναμενόμενη. Σ’ αυτό το δεύτερο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 21%. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυξάνεται ο αριθμός των κενών κλινών covid. Στα 1.600 τα μέσα ημερήσια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.  Ο δείκτης εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί. Με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων, ωστόσο, υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

Με αυτά τα δεδομένα η επάνοδος πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια.

Ανακοινώνουμε τους τομείς που δεν θα ανοίξουν: «Παραμένουν κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, αθλητισμός εκτός των εξαιρέσεων, χιονοδρομικά κέντρα έως τις 7 Ιανουαρίου. Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό και κυκλοφορία τη νύχτα. Οσοι επιστρέφουν θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ έως 72 ωρών και θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών εφόσον μπαίνουν στη χώρα από τις 7 Ιανουαρίου».

«Ειδικά για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο θα γίνουν νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα, για τις εκκλησίες θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε. 

πηγή topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box