«Κλειδώνουν» οι φοροελαφρύνσεις που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

Οριστικοποιείται το πακέτο των φοροελαφρύνσεων, που αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός το Σάββατο στη ΔΕΘ. Τα θετικά μέτρα θα αφορούν τις επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων στο 24% από 28% και μάλιστα για τα κέρδη του 2019. Παράλληλα η φορολογία των μερισμάτων πέφτει στο 5% από 10% που είναι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα, το πιθανότερο σενάριο προβλέπει μείωση του πρώτου συντελεστή από το 22% στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, με παράλληλες αλλαγές στα ενδιάμεσα κλιμάκια και μείωση του ανώτερου συντελεστή 45%.

Το αφορολόγητο διατηρείται στα 8.636 ευρώ με προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και πιθανή αύξηση του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου. Υπό συζήτηση είναι και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Στο φορολογικό πακέτο περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα μέτρα για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, όπως είναι η αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα, το «πάγωμα» του φόρου υπεραξίας, η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020 και η έκπτωση φόρου για αναβάθμιση ακινήτων.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Σχετικές ειδήσεις: «Ανάπτυξη για όλους» η προτεραιότητα της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ (video)
Μητσοτάκης σε νέους Περιφερειάρχες: Στόχος η συνέργεια κεντρικού κράτους με τις Περιφέρειες (video)

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Η-Β Παπαϊωάννου
Αρέσει σε %d bloggers: