«Κλειδώνουν» οι φοροελαφρύνσεις που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

Οριστικοποιείται το πακέτο των φοροελαφρύνσεων, που αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός το Σάββατο στη ΔΕΘ. Τα θετικά μέτρα θα αφορούν τις επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρήσεων στο 24% από 28% και μάλιστα για τα κέρδη του 2019. Παράλληλα η φορολογία των μερισμάτων πέφτει στο 5% από 10% που είναι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τα φυσικά πρόσωπα, το πιθανότερο σενάριο προβλέπει μείωση του πρώτου συντελεστή από το 22% στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, με παράλληλες αλλαγές στα ενδιάμεσα κλιμάκια και μείωση του ανώτερου συντελεστή 45%.

Το αφορολόγητο διατηρείται στα 8.636 ευρώ με προσαύξηση κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και πιθανή αύξηση του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου. Υπό συζήτηση είναι και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Στο φορολογικό πακέτο περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα μέτρα για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, όπως είναι η αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα, το «πάγωμα» του φόρου υπεραξίας, η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020 και η έκπτωση φόρου για αναβάθμιση ακινήτων.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Σχετικές ειδήσεις: «Ανάπτυξη για όλους» η προτεραιότητα της κυβέρνησης ενόψει ΔΕΘ (video)
Μητσοτάκης σε νέους Περιφερειάρχες: Στόχος η συνέργεια κεντρικού κράτους με τις Περιφέρειες (video)

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Η-Β Παπαϊωάννου
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: