ΚΚΕ Θεσπρωτίας: «Ένα Click πιο κοντά στην ενίσχυση των πολυκαταστημάτων – Away από την επιβίωση οι αυτοαπασχολούμενοι»

«Ένα Click πιο κοντά στην ενίσχυση των πολυκαταστημάτων – Away από την επιβίωση οι αυτοαπασχολούμενοι»

Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπαίζει κυριολεκτικά χιλιάδες μικρούς εμπόρους με την εφαρμογή του “click away” στη λειτουργία των καταστημάτων, από την οποία ευνοούνται οι εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα που έχουν ήδη “μπουκώσει” απ’ τις παραγγελίες και τα υπερκέρδη.

Οι πωλήσεις με τη μέθοδο του “click away” δεν είναι απλά εμπαιγμός, αλλά σαφέστατη εξυπηρέτηση των μεγάλων αλυσίδων που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τις μεταφορικές που έχουν φρακάρει.

Οι αναστολές πληρωμών και οι επιστρεπτέες προκαταβολές που λίγοι θα πάρουν, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη, την εφορία που παραμένει ίδια με πέρυσι

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη των μικρών εμπορικών, που στενάζουν σε κάθε δήμο και γειτονιά της χώρας, με την άμεση ικανοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσων έχουν μικρότερα εισοδήματα, κάτω των 12.000 ευρώ.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι μικροεπαγγελματίες δεν πρέπει να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια τους. Να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το κράτος που λειτουργεί με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά εμπιστοσύνη στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. Να μην σπαταλούν τις ελπίδες τους σε νέες κυβερνητικές εναλλαγές. Να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους, την οργανωμένη πάλη μέσα από τους συλλόγους τους και να διεκδικήσουν:

  • Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού. Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
  • Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ, δήμο, μέχρι τον Απρίλη 2021. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.
  • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box