Κι όμως, έκλεψαν την τέφρα του Γκάντι!

Κλάπηκε η τέφρα του Μαχάτμα Γκάντι, ανήμερα της επετείου των 150 ετών από την γέννησή του.

Σύμφωνα με το BBC, oι στάχτες κλάπηκαν από ένα μνημείο στην κεντρική Ινδία, όπου φυλάσσονταν από το 1948, το έτος της δολοφονίας του Γκάντι από έναν εξτρεμιστή ινδουιστή.

Οι κλέφτες έγραψαν επίσης «προδότης» με πράσινο χρώμα σε φωτογραφίες του αρχηγού της ανεξαρτησίας.

Κάποιοι σκληροπυρηνικοί ινδουιστές θεωρούν τον Γκάντι ως προδότη για την υπεράσπισή του ενάντια στην ινδουιστική-μουσουλμανική ενότητα.

Ο Γκάντι οδήγησε ένα μη βίαιο κίνημα αντίστασης εναντίον της βρετανικής αποικιοκρατίας στην Ινδία, εμπνέοντας ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Οι περισσότεροι Ινδοί εξακολουθούν να τον θεωρούν «πατέρα του έθνους».

Αλλά οι ινδουιστές σκληροπυρηνικοί στην Ινδία κατηγορούν τον Γκάντι ότι πρόδωσε τους Ινδουιστές επειδή ήταν πολύ υπέρ-μουσουλμάνος και ακόμη και για τον διαχωρισμό της Ινδίας και την αιματοχυσία που χαρακτήρισε το Partition, το οποίο είδε την Ινδία και το Πακιστάν να δημιουργούνται μετά την ανεξαρτησία τους από την Βρετανία το 1947.

Καταδικάστηκε από έναν ινδουιστικό εξτρεμιστή τον Ιανουάριο του 1948.

Μετά το θάνατό του είχε αποτεφρωθεί, αλλά η στάχτη του δεν διασκορπίστηκε σε ποταμό, σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση.

Πηγή: sigmalive

dikaiologitika.gr
Author:

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: