Κατατέθηκε μήνυση κατά γνωστού σκηνοθέτη για αποπλάνηση και βιασμό 15χρονου

Η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ανοίγοντας το δρόμο για την ποινική διερεύνηση των καταγγελιών για το θέμα αυτό.

Ο μηνυτής που φέρεται να μην είναι το ίδιο πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες, ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από γνωστό σκηνοθέτη από το χώρο του θεάτρου. Ειδικότερα, φέρεται να καταγγέλλει αποπλάνηση και βιασμό σε ηλικία 15 ετών

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του μηνυτή, Γιάννη Βλάχο, αν δεν υπάρξει παρέμβαση της Εισαγγελίας, τότε θα κινηθεί ο ίδιος νομικά σε βάρος του σκηνοθέτη και θα τον κατονομάσει.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο εντολέας του έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. «Από την άλλη επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα» επισήμανε ο συνήγορος του μηνυτή.

«Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις», πρόσθεσε.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box