Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Καταγγελία για απλήρωτους εργαζόμενους στον δήμο Σουλίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                              Ηγουμενίτσα, 13/11/2020

ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ                                               Αριθ. πρωτ. 137

Ανακοίνωση καταγγελία για την μη πληρωμή των δεδουλευμένων 

Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου, η οποία ενόψει και της δύσκολης περιόδου της πανδημίας που διανύουμε λόγω του COVID-19, άφησε απλήρωτο το μόνιμο προσωπικό ,αλλά και της καθαρίστριες σχολείων . 

Από της αρχές του καλοκαιρού κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου και τονίσαμε ότι είναι θέμα χρόνου το προσωπικό να μην πληρωθεί. 

Η δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου σφύριζε αδιάφορα χωρίς να λάβει υπόψιν τις παρεμβάσεις του Συλλόγου αλλά και των συναδέλφων στον δήμο. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη . Υπήρχαν παρεμβάσεις που μπορούσαν να γίνουν από τη Δημοτική Αρχή, η οποία έχει συνολικά την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του.

Καλούμε τη δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου να αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα την κατάσταση και να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. 

Να σταματήσει τα ψέματα και να εξασφαλίσει τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Πίσω από κάθε εργαζόμενο υπάρχουν οικογένειες, υπάρχουν ανάγκες επιβίωσης. Υπάρχουν εργαζόμενοι που αδυνατούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οχλήσεις των Τραπεζών, αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα βασικά. Να σταματήσει επίσης άμεσα την πίεση προς τους εργαζόμενους να ασκήσουν αλλότρια καθήκοντα. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από αυτήν την εξέλιξη. Να είναι επιφυλακτικοί σε οποιαδήποτε δέσμευση της δημοτικής αρχής και επίσης για το ποιοι είναι με το μέρος τους και ποιοι είναι απέναντί τους. Για το ποιοι τους λένε την αλήθεια και ποιοι τους κοροϊδεύουν. Να συσπειρωθούν στο Σωματείο  και να διεκδικήσουν μαχητικά λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δεν αφήνουμε να πάει χαμένο ούτε ένα λεπτό. Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση . 

Όλοι στην απεργία την πέμπτη 26  Νοεμβρίου 

Απαιτούμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Τη δέσμευση για τη σταθερή και εις το διηνεκές πληρωμή των μισθών όλων των εργαζομένων στους Δήμους.
  • Την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων για στελεχωμένες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ανταποδοτικότητα.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                              ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ