Καναλάκι: Ταξίδεψε στο πάνθεον των Ηρώων ο Βασίλης Τριάντης – Συγκλονίζουν τα λόγια της αδερφής του στο Νεκροταφείο !! (Βίντεο)

Καναλάκι: Ταξίδεψε στο πάνθεον των Ηρώων ο Βασίλης Τριάντης – Συγκλονίζουν τα λόγια της αδερφής του στο Νεκροταφείο !! (Βίντεο)

Ο ήρωας του 1974 Βασίλης Τριάντης κηδεύτηκε σήμερα Κυριακή 28/05/2017 το πρωί, τα οστά του οποίου εντοπίστηκαν στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του και εξακριβώθηκε η ταυτότητά του μέσω της μεθόδου του DNA.

Ο Βασίλης Τριάντης ήταν 21 ετών και υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ.

Πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκαν τυχαία τα οστά του και ταυτοποιήθηκαν.

Ένας αγρότης εντόπισε τα οστά του ήρωα σε χώρο όπου είχε τα ζώα του, κοντά στο στρατόπεδο που υπερασπίστηκε, που έδωσε μάχη κατά του «Αττίλα», η Ελληνική Δύναμη της Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τον Αύγουστο του 1974.

Η ταφή των οστών του έγινε στον τάφο των γονιών του στο νεκροταφείο στο Καναλάκι.

Στην νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας εκπρόσωποι από την Κυπριακή δημοκρατία συγγενείς, φίλοι,  συμπολεμιστές του ήρωα και πλήθος κόσμου.

Στον αδερφό του ήρωα Κώστα Τριάντη δόθηκαν η Ελληνική και η Κυπριακή σημαία καθώς και ένα στρατιωτικό παράσημο ανδρείας

Ο δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ανακοίνωσε ότι η Πλατεία στην Άνω Σκαφιδωτή, θα πάρει το όνομα του ήρωα και θα ονομάζεται Βασίλης Τριάντης,

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: