Καλόγρια ερωτεύτηκε και… άφησε το μοναστήρι κλειστό

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η μονή Convent of The Cappuccini Fathers στο Σανσεπόλκρο έχει κλείσει «οριστικά» από την στιγμή που η 40χρονη μοναχή εγκατέλειψε το μοναστήρι, στο οποίο απέμειναν μία 80χρονη καλόγρια και άλλες δύο εκπαιδευόμενες.

Ο μικρός αριθμός των εναπομεινάντων μελών δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε η αδερφή Μαρία, η οποία ήταν πολύ αγαπητή στην περιοχή κι είχε μετατρέψει το μοναστήρι σε κοινοτικό κόμβο.

Ήταν πριν από τέσσερα χρόνια όταν το μοναστήρι – αφιερωμένο στον Μπερνάρντο Τολομέι, έναν άγιο του 14ου αιώνα- . Το μοναστήρι προσέφερε 19 κρεβάτια στο κύριο κτίριο για τους προσκυνητές και έναν μεγάλο χώρο αφιερωμένο σε θρησκευτικές τελετές όπως γάμους και βαφτίσεις.

Τελικά, η αδερφή Μαρία ερωτεύτηκε έναν ντόπιο κάτοικο κι όπως δήλωσε στην La Repubblica: «Είναι πολύ στεναχωρημένοι, όπως κι εγώ».

Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε πως το τέλος της εποχής της στο μοναστήρι δεν σχετίζεται με το υποτιθέμενο ειδύλλιο. Όπως είπε: «Ήθελαν να πουν αυτή την ιστορία, ας τους αφήσουμε να το κάνουν. Αλλά η ιστορία είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι φαίνεται».


Ο επίσκοπος του Αρέτσο, Ρικάρντο Φοντάνα, από την πλευρά του, δήλωσε: «Δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Υπήρξε μία παρέμβαση της Αγίας Έδρας και όλα τελείωσαν εκεί».

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: