Καλαμάτα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ράνιας Λυμπεροπούλου.

«Πίσω απ’ τους… χειμώνες» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο της Καλαματιανής συγγραφέως Ράνιας Λυμπεροπούλου, και θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα (7 Οκτωβρίου), στο Πνευματικό Κέντρο στις 8.00 μ.μ.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι:
Γεώργιος Φερετζάκης, δικηγόρος/συγγραφέας και ο Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος/συγγραφέας.
Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Λίνα Παπαβασιλείου δημοσιογράφος, που θα συντονίσει και την εκδήλωση και η Παναγιώτα Αντωνακοπούλου ποιήτρια.
Την εκδήλωση θα κλείσουν με μουσική και τραγούδια απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

«Πίσω απ’ τους… χειμώνες»
Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου της μυθιστορήματος “Η ζωή δεν σταματά στο χθες”, η συγγραφέας επιστρέφει με μια ανθολογία οκτώ διηγημάτων (Ξεχασμένοι Αγγελοι, Στασινή-Το τάμα, Ο μαστρο-Νίκος, Παρουσίαση βιβλίου, Το χαστούκι, Αξιοπρέπεια…Σάββας, Μαρτασώ, Ενας θέρος ουρανός ), μέσα από τα οποία παρακολουθούμε διαφορετικούς ανθρώπους σε ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους.
Οι κεντρικοί ήρωες είναι άνθρωποι του μόχθου που προσπαθούν να προσαρμοστούν στις δυσκολίες της πραγματικότητάς τους, κάποιοι που αποτυγχάνουν να υπερβούν τα όρια που θέτει η κοινωνία ή οι καταδικαστικές οικογενειακές προσδοκίες, έρωτες που χαρίζουν πίστη κι αισιοδοξία για καλύτερους κόσμους, αντιστάσεις ενάντια στις ορέξεις του πλούτου.
Η δυσωδία της κατοχής και του Εμφυλίου τονίζονται μέσα από κάποιες διηγήσεις απλών ανθρώπων.
Κοινό χαρακτηριστικό των ηρώων είναι ο πόνος, η περιθωριοποίηση, η θλίψη.
Έρχονται, όμως, νότες αισιοδοξίας να ομορφύνουν τους χειμώνες της ζωής τους και να δώσουν μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς.

Ράνια Λυμπεροπούλου
Η Ράνια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε και κατοικεί στην Καλαμάτα. Φοίτησε στο Οικονομικό της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Όμως, θεωρούσε πολύ «ψυχρά» τα οικονομικά και δεν τα αγάπησε. Επιστρέφοντας στη γενέτειρά της εργάστηκε ως συμβασιούχος στο ΤΕΙ Καλαμάτας και σήμερα εργάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Μεγάλες της αγάπες ήταν και είναι η ψυχολογία και η λογοτεχνία. Η ανάγκη της για επικοινωνία την ώθησε στη συστηματική καταγραφή ιδεών, σκέψεων και συναισθημάτων. Φιλοδοξία της είναι να καταφέρει να «μιλήσει» στις καρδιές των ανθρώπων.

www.ert.gr

Πηγή: ert.gr
Author:

Φιλάνθη Λάγιου
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: