Κακαβιά: Ο ΕΟΔΥ πήγε, έκανε 1.100 τεστ και… απήλθε

Έντονα ήταν τα παράπονα το προηγούμενο διάστημα για την κατάσταση που επικρατεί στο τελωνείο της Κακαβιάς, αλλά και στους άλλους δύο μεθοριακούς σταθμούς προς Αλβανία, καθώς δεν υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, και τα μέτρα υγειονομικού ελέγχου ήταν σχεδόν ανύπαρκτα. 

Ωστόσο εμφανίστηκε τελικά κλιμάκιο και μέσα σε ένα διήμερο, αυτό το σαββατοκύριακο, έλαβε 1.100 δείγματα, σύμφωνα με το epirupost.gr.

Παρότι η αίσθηση που είχε δημιουργηθεί ήταν ότι η παρουσία θα ήταν μόνιμη και ο υγειονομικός έλεγχος συνεχής, σήμερα έγινε γνωστό ότι το κλιμάκιο… ολοκλήρωσε το έργο του και αναχωρεί για την Αθήνα, χωρίς να δοθεί η παραμικρή επίσημη εξήγηση για αυτή την εξέλιξη. 

Να σημειωθεί δε ότι τα δείγματα που έχουν ληφθεί δεν έχουν αναλυθεί προς το παρόν ώστε να υπάρχει υγειονομική εικόνα.

Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στον ΕΟΔΥ μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά την ανάλυση στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Πάντως στην Κακαβιά, αστυνομικοί και τελωνειακοί μιλούν για υγειονομική βόμβα καθώς αυξάνονται διαρκώς για κρούσματα στην Αλβανία αλλά και όλα τα Βαλκάνια, ωστόσο είναι άγνωστο αν το κλιμάκιο θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες. Επίσης προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι δεν εγκαθίσταται στα σύνορα μία από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ που ήδη λειτουργούν στην Ήπειρο.

topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: