Και με στελέχη από Θεσπρωτία το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της GAIA Επιχειρείν (+ΦΩΤΟ)

Και με στελέχη από Θεσπρωτία το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της GAIA Επιχειρείν  (+ΦΩΤΟ)

Στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας Συμμετείχαν χθες στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας στο Divani Caravel στην Αθήνα με θέμα «Κοινή Αγροτική Πολιτική: Διδάγματα  του παρελθόντος, προκλήσεις του μέλλοντος»  που πραγματοποίησε  η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Στην Πρώτη Θεματική ενότητα συντονιστής ήταν ο κ.Βασίλης Παρόλας Δ/ντης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας και Αντιπρόεδρος COGECA o οποίος έκανε λόγω για μια σύνοδο κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρώπης , η οποία πραγματοποιείται στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης των αγροτικών και συνεταιριστικών οργανώσεων των κρατών μελών του ευρωπαϊκού Νότου που έλαβε χώρα στη Ρώμη της Ιταλίας. Μετά το πέρας της συζήτησης με εκπρόσωπους πέντε χωρών  τόνισε κάποια γενικά σημεία-συμπεράσματα-δεσμεύσεις:

-Οι εξελίξεις τόσο στις διεθνείς γεωργικές αγορές όσο και στην ίδια την παραγωγική διαδικασία, με τον ενισχυμένο ρόλο της νέας καινοτομίας που τίθεται στο επίκεντρο, ανοίγουν μία νέα εποχή ευκαιριών αλλά και προκλήσεων για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και είναι σαφής η δέσμευση μας και να αδράξουμε τις ευκαιρίες και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

-Οι συνεταιρισμοί είναι επιχειρήσεις που χρειάζονται υποστήριξη με εργαλεία που δεν θα παρεμβαίνουν αλλά θα πλαισιώνουν τη λειτουργία και θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα τους, είτε στο πλαίσιο των εθνικών πολιτικών, είτε της ΚΑΠ είτε των συμπληρωματικών πολιτικών της ΕΕ

-Ειδικά για τους συνεταιρισμούς του Νότου, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε εγγενείς , διαρθρωτικές δυσκολίες, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι δυσκολίες αυτές να ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό των μελλοντικών εργαλείων και πολιτικών στήριξης του αγροτικού τομέα της ΕΕ.

-Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε υπέρ μίας ισχυρής, αλλά απλής στην εφαρμογή ΚΑΠ που θα εξασφαλίζει τη δημιουργία αξίας για όλους τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ευρώπης.

Στο συνέδριο ήταν προσκεκλημένοι ο πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού Θεσπρωτίας κ. Βλάχος Σπύρος και ο αντιπρόεδρος Αποστόλου Δημήτριος .Ο Γεωπόνος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας κ.Παναγιώτου Πέτρος και η Επιβλέπων Γεωπόνος της Ομάδας Παραγωγών ελιάς και ελαιολάδου κ.Πατσιούρα Μαρία.

Στο μέλλον και τις προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Χριστόδουλος Αντωνιάδης, πρόεδρος της Gaia Επιχειρείν και σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, τονίζοντας ότι κοινή συνισταμένη αποτελεί η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, για βαθιές αλλαγές, αναδιαρθρώσεις, επενδύσεις, ποιότητα των προϊόντων και καινοτόμων δράσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης έθεσε τον προβληματισμό αγροτική ανάπτυξη με ποιόν, με τι, πώς και με ποια εργαλεία, επισημαίνοντας την ανάγκη για αλλαγές, ουσιαστικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις.

Εκ μέρους της ΝΔ χαιρετισμό απηύθυνε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box