Και επισήμως λουκέτο στα σχολεία όλης της χώρας μέχρι 29 Μαρτίου

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, απόλυτα εναρμονισμένη με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων νωρίτερα, ανακοίνωσε ότι γίνεται δεκτή η πρόταση τους για κλείσιμο όλων των σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα και μπαίνουν σε οριζόντιο καθεστώς τηλεκπαίδευσης για δυο εβδομάδες και συγκεκριμένα για μέχρι και 29 Μαρτίου.

Η ίδια τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4% που θεωρείται το «πράσινο» όριο, ενώ μίλησε και για περιοχές στις οποίες έφτασε ακόμη και το 7%, συμπληρώνοντας πως τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 20.000.

«Τις τελευταίες δύο μέρες, οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις 500», είπε ακόμα, ενώ τόνισε πως μόνο στην Αττική έγιναν την τελευταία εβδομάδα πάνω από 2.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επιπλέον αναφέρθηκε ξανά στην ενδοοικογενειακή μετάδοση του κορονοϊού, αλλά και στους κινδύνους διασποράς στους χώρους εργασίας.

««Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μειωθεί το ιικό φορτίο γεγονός που θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες» είπε η κα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή θα βοηθήσει στη μετάβαση στο δυναμικό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Τι θα γίνει με προαγωγικές εξετάσεις

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε δηλώσει για τις προαγωγικές εξετάσεις οτι ακόμα «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» αλλά συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20% έως 30% στις πανελλήνιες εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα».

Παράταση σχολικής χρονιάς

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς, επισήμανε πως υπάρχουν «διαφορετικά σενάρια για όλες τις εναλλακτικές. Θυμίζω ότι και πέρυσι έγινε μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους μέχρι τέλος Ιουνίου, κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί φέτος. Επειδή ακούω διάφορα για Ιούλιο να πω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συζήτηση για Ιούλιο. Τα σχέδια αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν ένα ενδεχόμενο να παραταθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εντός Ιουνίου η σχολική χρονιά.

πηγη dikaiologitika.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box