Και επίσημα Μαρτυρικό Χωριό η Κρυοπηγή Πρέβεζας

Μια απαίτηση δεκαετιών για την Κρυοπηγή Πρέβεζας αποτελεί η αναγνώρισή της και επίσημα ως Μαρτυρικό Χωριό, ως ελάχιστος φόρος τιμής για τους 23 πατριώτες, οι οποίοι την Μ.Παρασκευή του 1944 εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές στην Αγία Τριάδα Αγρινίου.

Η απόφαση για την ένταξη της Κρυοπηγής στη “λίστα” με τα Μαρτυρικά Χωριά είχε γίνει γνωστή από το καλοκαίρι ωστόσο το σχετικό ΦΕΚ εκδόθηκε στις 12 Μαρτίου του 2020.

Το Διάταγμα υπογράφεται από τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τιμώντας τη μνήμη των 23 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στην περίοδο της κατοχής.

Η Κρυοπηγή μέχρι σήμερα ζει στη σκιά του γεγονότος αυτού το οποίο σημάδεψε τις επόμενες γενιές και κάθε Μ. Παρασκευή είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής για τους απογόνους των εκτελεσθέντων.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται να τοποθετηθεί και πινακίδα στο χωριό το οποίο θα ενημερώνει για τον ιδιαίτερη ιστορία του.

fanaripress.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: