Καιρός: Ήρθε η Χιόνη – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες – Χάρτες και αναλυτικά οι περιοχές – Άνεμοι έως 10 μποφόρ

Καιρός: Η «Χιόνη» ήρθε και φέρνει ανέμους έως 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Ακολουθούν χάρτες και αναλυτική πρόγνωση για το πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μετεωρολογική υπηρεσία, οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή που επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας η οποία σήμερα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Ευβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου. Κατά το διήμερο Τετάρτη 13/02 – Πέμπτη 14/02, οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα).

Στο σχήμα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την αναμενόμενη πνοή των ανέμων τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 14/02, όπου με μωβ χρώμα παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ισχύς τους θα φτάσει τα 10 μποφόρ.

anemologio1

Οι περιοχές όπου ο άνεμος θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 8 μποφόρ σήμερα Τετάρτη φαίνονται στο επόμενο σχήμα.

xartis1 meteo

Στο σχήμα που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 8 μποφόρ αύριο Πέμπτη.

xartis2 meteo

Τέλος βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά σημειώνονται από τις πρώτες ώρες σήμερα και εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο, το απόγευμα και βράδυ της Τετάρτης 13/02 θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά σήμερα έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 14/02, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.

xartis3 meteo

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: