Κέρκυρα: Μεγάλες οι απώλειες για τα ξενοδοχεία από την Thomas Cook

Κέρκυρα: Μεγάλες οι απώλειες για τα ξενοδοχεία από την Thomas Cook

Το 1 δισεκατομμύριο ευρώ ενδέχεται να προσεγγίσουν οι απώλειες του ελληνικού τουρισμού από το «κανόνι» της Τhomas Cook με βάση τα ήδη κλεισμένα συμβόλαια για το 2020, ενώ οι άμεσες απώλειες για τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, φέτος το καλοκαίρι, υπολογίζονται στα 315 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα όμως με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων  Κέρκυρας Μπάμπη Βούλγαρη , αν λάβουμε υπόψη ότι ο πολλαπλασιαστής του τουρισμού υπολογίζεται  2,5, τότε οι απώλειες για την πραγματική οικονομία δυνητικά μπορεί να φτάσουν τα 2,5 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά.

Τις επιπτώσεις της βρετανικής κατάρρευσης κατέγραψε έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και παρουσιάστηκε χθες. Εκεί καταγράφεται ότι από το σύνολο των 9.917 ξενοδοχείων της χώρας, 1.193 ξενοδοχεία συνεργάζονται με τον Ομιλο Thomas Cook το 2019, αριθμητικό δεδομένο που αντιστοιχεί στο 12% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού της Ελλάδας.

Επίσης μεταξύ άλλων αποτυπώνεται χαρακτηριστικά πως το 48% των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων με την Thomas Cook εντάσσεται στις κατηγορίες 1, 2 και 3 αστέρων.

Κατά τη γνώμη του κου Βούλγαρη πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα όλοι οι φορείς ώστε να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις άμεσα μέχρι την έκθεση του Λονδίνου αλλά και μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα τόνισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Κέρκυρας υπάρχει η αγωνία για το ενδεχόμενο Brexit, χωρίς συμφωνία, και πιθανή υποβάθμιση της λίρας σε σχέση με το ευρώ πράγμα που θα κάνει τη χώρα μας ακριβότερη για τους τουρίστες από τη Μ. Βρετανία. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε αλλά δεν έχουμε κάνει τίποτε για την αντιμετώπιση του.

 

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Μαρίνα Μοσχάτ
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: