Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Κάτσης: Ο Κ. Μητσοτάκης πανικόβλητος επιστρέφει ψίχουλα

Μάριος Κάτσης στο ΒουλήTV- Ο Κ. Μητσοτάκης πανικόβλητος επιστρέφει ψίχουλα που υφάρπαζει από τις τσέπες των πολιτών

«O κ. Mητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ  ήταν πανικόβλητος, πολιτικά απομονωμένος και χωρίς απαντήσεις στα συντριπτικά προβλήματα που έχει επιφέρει η πολιτική του στην ελληνική κοινωνία. Οι υποκλοπές ήταν το καταφύγιο του για να γαντζωθεί στην εξουσία ανακαλύπτοντας εσωτερικούς εχθρούς που επιβουλεύονται τη χώρα εντός του πολιτικού συστήματος. Είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή και άκρως επικίνδυνος»  είπε στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση στο κανάλι της Βουλής ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης. 

Ερωτώμενος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο βουλευτής Θεσπρωτίας ισχυρίστηκε πως «Ο πρωθυπουργός άφησε παράθυρο για αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά τις διαψεύσεις. Για εμάς η απλή αναλογική είναι θέση μας γιατί πιστεύουμε στις συνεργασίες και τις προγραμματικές συγκλίσεις καθώς και τα μικρά κόμματα πρέπει να τίθενται προ του ευθυνών τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Η στείρα άρνηση θα έχει κόστος. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος πρωθυπουργός που δηλώνει αδυναμία να σχηματίσει κυβέρνηση καθότι απομονωμένος πολιτικά και είναι ο ίδιος ο παράγοντας αστάθειας καταφεύγοντας στο σημείο να ποντάρει σε αποστασία  βουλευτών άλλων κομμάτων για να τον στηρίξουν. Είναι σε αποδρομή και δεν μπορεί να πετύχει την επανεκλογή του, ο ελληνικός λαός θα βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρώτο κόμμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Κάτσης τόνισε πως « αν ήθελε η κυβέρνηση να ανακουφίσει τους πολίτες που υποφέρουν από την ακρίβεια δεν θα άφηνε τον μηχανισμό της αισχροκέρδιας υπέρ των συμφερόντων και θα έβαζε πλαφόν στην τιμή ενέργειας και να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και ττον ΦΠΑ στα τρόφιμα βασικής ανάγκης. Αυτή τη στιγμή με τα μέτρα της κυβέρνησης τροφοδοτείται από την τσέπη των πολιτών η αισχροκέρδια και η κυβέρνηση  τους επιστρέφει πίσω υποπολλαπλάσια ποσά. Πρόκειται για κλεψιά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Στο ζήτημα του κόστους της στέγης τα μέτρα είναι πολύ μακριά από αυτό που απαιτεί η νέα γενιά .Δεν ενέταξε στο Ταμείο Ανάκαμψης κανένα κονδύλιο όπως έκαναν η Πορτογαλία και η Ισπανία και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα με ΣΔΙΤ και δάνεια που οφελούν τις Τράπεζες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο ανακούφισης της κοινωνίας και ανάταξης τη Δημοκρατίας στη χώρα από το βήμα της ΔΕΘ» είπε ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Τέλος όσον αφορά το ζήτημα των υποκλοπών ο Μάριος Κάτσης ανέφερε πως «όσοι επικαλούνται το απόρρητο είναι για να συγκαλύψουν την υπόθεση και τις ευθύνες του Κ.Μητσοτάκη. Ο κυβέρνηση και η Βουλή πρέπει να απαντήσουν στην ανοιχτή πρόσκληση -πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να εξεταστούν τα κινητά τηλέφωνα των Βουλευτών και ευρωβουλευτών αν έχουν  παρακολουθηθεί. Αν η ΝΔ το αρνηθεί αυτός είναι ακόμα μια ομολογία ενοχής».

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη σε Video