Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Κάτοικοι Χόικας και Γλυκής διαφωνούν για μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας

Επιστολή προς την αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου προτίθενται να στείλουν κάτοικοι της Χόικας καθώς δεν θέλουν να εγκατασταθεί στο χωριό τους μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βιομάζας – βιορευστών 500 Kw.

Ήδη με πρωτοβουλία του προέδρου της κοινότητας Άκη Σπύρου συγκεντρώνονται υπογραφές.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος της κοινότητας έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι κάτοικοι της Χόικας και συγκεντρώνονται υπογραφές απο το Γαρδίκι, την Αγορά, το Σκάνδαλο, την Γλυκή και την Ποταμιά.

Ο κ. Σπύρου είπε στο periodikostep.gr ότι αυτή η μονάδα πρόκειται να εγκατασταθεί δίπλα στον οικισμό της Χόικας, με το πρώτο σπίτι να είναι στα 40 μέτρα ενώ δεν υπάρχει έγκριση από τον ΤΟΕΒ, δεν έχει γίνει αλλαγή χρήσης γης από υψηλής παραγωγικότητας σε βιομηχανική γη. Όπως μας είπε ο πρόεδρος δεν έχει περάσει από δημοτικό συμβούλιο απλά έχει κοινοποιηθεί το θέμα στον δήμο.

Δείτε το έντυπο καταγγελίας που υπογράφουν οι κάτοικοι:

Θέση πήρε και ο Σύλλογος Γλυκής – Ποταμιάς με ανάρτηση τους στο facebook όπου γράφει:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Σύλλογος ενημερώθηκε εχθές για την απόφαση που υπάρχει να δημιουργηθεί εργοστασιο ηλεκτρικης ενεργιας διπλα στο γειτονικό χωριό Χοικα και θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι τόσο εμεις όσο και ο Πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Παππάς είμαστε αντίθετοι σε αυτή την απόφαση κ ενώνουμε τις φωνές μας με τους κατοίκους της Χοικας που αντιτίθενται!

Θεωρούμε λάθος να γίνει ένα τέτοιο έργο-σε απόσταση 500 μέτρων από τον Παιδικό σταθμό Αχέροντα-σε απόσταση 50 μέτρων από κατοικίες-σε ζώνη υψηλής καλλιέργειας -σε απόσταση 3-4 χιλιομέτρων από τις Πηγες του Αχέροντα Δεν θα είχαμε αντίρρηση να γινόταν σε μη κατοικημένη περιοχή Περιμένουμε πλήρη ενημέρωση από Ειδικούς Περιβαλλοντολογους για τις επιπτώσεις αυτής της επένδυσης αλλα θεωρούμε λάθος να γίνει κατι τετοιο σε κατοικημένη περιοχή κ κοντα στο φυσικό τοπίο του Αχέροντα!

Αμφιβάλλουμε αν υπάρχουν μετρα προστασίας κ αν θα τηρούνται και θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θυσιάσουμε – την ΥΓΕΊΑ μας- το ΦΥΣΙΚΌ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ -τις ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ- τον ΤΟΥΡΙΣΜΌ προς όφελος κάποιων ιδιωτών η κάποιων λίγων πιθανών θέσεων εργασίας