Κάλεσμα για συμμετοχή στο Καρναβάλι Φιλιατών

ΦΙΛΙΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

Μία συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών με το Δήμο Φιλιατών, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, τον Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ και τη Δημοτική Κοινότητα Φιλιατων

Έχοντας κλείσει ήδη 60 + χρόνια ζωής,κατέχει τα πρωτεία στη Θεσπρωτία ως το μακροβιότερο καρναβάλι.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης μας και πραγματοποιείται κάθε χρόνο χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου, των εθελοντών, των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων των σχολείων αλλά και την εμπιστοσύνη των χορηγών.

Μικροί , μεγάλοι, εργάζονται και συνεργάζονται για περιπου 2 μήνες για την κατασκευή των στολών, των αρμάτων, την οργάνωση των γκρουπ, τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων αλλά κυρίως για να μεταφέρουν σε όλους τους κατοικους αυτό το κλίμα χαράς και δημιουργίας. 

Για πρώτη χρονιά φέτος οι συμμετοχές ξεπερνάνε τα 700 άτομα και μπορεί να αναλογιστεί κανείς τον αριθμό όταν μιλάμε για μια πόλη με λιγότερους από 2.000 κατοίκους.

Στα πλαίσια του σχεδιασμού και της προετοιμασίας του Φιλιατιώτικου Καρναβαλιού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση  σε Σχολεία, Συλλόγους, Ομάδες ,Φορείς και σε όλους όσους έστω και μεμονομένα επιθυμούν να συμμετέχουν στην Αποκριάτικη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 15/2

19:00 Εναρξη εκδηλώσεων. Φοράμε τις στολές μας και ξεκινάμε με Λαμπαδηδοδρομία από το ΚΤΕΛ μέχρι την κεντρική πλατεία 

Κυριακή 16/2

16:30 – 19:30  Παιδικό πάρτυ μασκέ από το Β’ Δημοτικό Σχολείο στο ΣΙΔΕΡΑΔΙΚΟ

Τσικνοπέμπτη 20/2

11:00 χορεύουμε παρέα με το  Γαϊτανάκι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

12:00 στην πάνω πλατεία ο Δήμος και η Δημοτική κοινότητα Φιλιατών θα ψήσουν σουβλάκια για μικρούς και μεγάλους

21:00 Τσικνοπέμπτη Color Night Party από το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην κεντρική πλατεία (μην  έρθετε με τα καλά σας ρούχα, γιατί θα σας χρωματίσουμε…)

Κυριακή 23 /2

12:00 Μικρή παρέλαση καρναβαλιστών. Ελάτε με τις στολές σας να παρελάσουμε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης,σε μιά ημέρα με πολλές εκπλήξεις και φυσικά τον καθιερωμένο χρωματοπόλεμο.Σημείο συνάντησης ΚΤΕΛ.

14:00 ΛαΪκό μεσημέρι με ζωντανή μουσική στο cafe ΑΥΛΗ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Σάββατο 29/2

22:00 πάρτυ μασκέ από τον Πολιτιστικό στο “ΣΙΔΕΡΑΔΙΚΟ”

Κυριακή 1/3

15:00 Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ ,

και οχι μόνο…

ακολουθούν ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ, ΖΟΓΚΛΕΡ, ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΙ  σε ένα μοναδικό σόου

Καθαρά Δευτέρα 11/3

11:30 Στην κεντρική πλατεία Φιλιατών, ο Δήμος σε συνεργασία με την Δημοτική κοινότητα θα μας σερβίρουν και φέτος τις σαρακοστιανές λιχουδιές τους.

Και οι εκδηλώσεις δεν τελειώνουν εδώ:

Σάββατο 7/3 

20:00 Ο ετήσιος χορός των γυναικών στο κέντρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Κυριακή 8/3

18:00 Γιορτή της γυναίκας και κερασμένος καφές για όλες στο TWINS

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box