Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αντιπολεμική- αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

Κάλεσμα σε αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση

   Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται επικίνδυνα όχι μόνο πάνω από την περιοχή μας, αλλά και πάνω από την ίδια μας την χώρα. Τα απανωτά επεισόδια του τελευταίου διαστήματος, η όξυνση της πολεμικής ρητορείας (δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια για την ετοιμότητα αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων της Ελλάδας στη Λιβύη), η όξυνση του εθνικισμού (με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αντιπροσφυγικές κινητοποιήσεις της Περιφέρειας Β. Αιγαίου) επιβεβαιώνουν αυτούς τους κινδύνους. Ως επιστέγασμα όλων αυτών, έρχεται η νέα συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά η οποία θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

   Η ελληνική αστική τάξη και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών οικοδομούν την επικίνδυνη συμμαχία με τις ΗΠΑ και τον επιθετικό άξονα με Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, θέλοντας να αναβαθμίσουν τη θέση τους μέσω των ΑΟΖ και των εξορύξεων και σε συμμαχία με τις αρπακτικές πολυεθνικές της ενέργειας και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη και μπλοκ (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ). Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και όλους τους λαούς της περιοχής θα σημάνει απειλή πολέμου, υπερεκμετάλλευση, περιβαλλοντική καταστροφή και νέα κύματα προσφύγων. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την εξυπηρέτηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, από τις εξορύξεις και τον άδικο κι επικίνδυνο ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας.

   Είναι απαραίτητη η μαζική συμμετοχή όλων όσοι θέλουν να παλέψουν ενάντια στον πόλεμο και την εξυπηρέτηση των πιο επικίνδυνων σχεδίων, όσων αγανακτούν και θέλουν να αντισταθούν στη ρατσιστική αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη (σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ, που τηρούσε απαρέγκλιτα και η προηγούμενη κυβέρνηση), που θέλει να υψώσει τα θανάσιμα τείχη της Ευρώπης-φρούριο και να γεμίσει «Μόριες» και στρατόπεδα συγκέντρωσης όλη την Ελλάδα, όσων απαιτούν να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου εδώ και τώρα και να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό μηχανισμό.

  • Έξω οι βάσεις του θανάτου – όχι στη νέα συμφωνία για την μόνιμη παραμονή και την επέκτασή τους.
  • Έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τον ευρωστρατό.
  • Καμιά στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ, τους φονιάδες των λαών. Κάτω ο επιθετικός άξονας Ελλάδας, Ισραήλ, Αιγύπτου, Κύπρου.
  • Όχι στα τυχοδιωκτικά και φιλοπόλεμα σχέδια της ελληνικής ολιγαρχίας για τις ΑΟΖ και τις εξορύξεις – Οι λαοί να βάλουν τέλος στον άδικο και επικίνδυνο ανταγωνισμό Ελλάδας και Τουρκίας. Όχι στον αγωγό EastMed.
  • Να ακυρωθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα, λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες όχι για μίζες και εξοπλισμούς.
  • Ανατροπή της επικίνδυνης κυβερνητικής πολιτικής, με την οποία συναινούν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις

Όλοι στην Συγκέντρωση που καλούν συλλογικότητες, φορείς, πολιτικές οργανώσεις,  την Πέμπτη 30/1, 19.00 μμ., στον Πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τ.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box