ΙTS KALE FESTIVAL ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2017

ΙTS KALE FESTIVAL ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2017
Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του νέου πολιτιστικού θεσμού της πόλης μας, του Its Kale Festival, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στο πολιτιστικό δυναμικό της περιοχής μας, παρουσίασαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος.
Πρόκειται για έναν θεσμό που έρχεται στην πόλη για να αποτελέσει ένα από τα σημαντικά καλοκαιρινά φεστιβάλ της χώρας μας, άλλα και μια ευκαιρία για τους πολίτες των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής, να έχουν επαφή με επιλεγμένες και σημαντικές καλλιτεχνικές παραγωγές.
Ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, η πόλη μας έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να εξελιχθεί σε μία κοσμοπολίτικη πόλη στο άμεσο μέλλον.
Τόσο η φυσική της ομορφιά, η κουλτούρα, όσο και η πλούσια πολιτιστική μας παράδοση, αποτελούν την βέλτιστη αφετηρία.
Μπορούμε να αναδείξουμε όλα αυτά, μαζί με σύγχρονες δραστηριότητες και επίκεντρο τον κοσμοπολιτισμό και ο θεσμός αυτός που σχεδίασε και υλοποιεί το Πνευματικό Κέντρο, αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη των προσπαθειών μας στην κατεύθυνση αυτή.
Πόσο μάλλον που, με την λειτουργία των νέων οδικών δικτύων, τα Γιάννενα μπορούν να αποτελέσουν έναν εύκολα προσβάσιμο προορισμό, για πολίτες από ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα και την Μακεδονία.
Αρκεί βέβαια εμείς να δημιουργήσουμε αξιόλογες αφορμές και ερεθίσματα.
Το νέο μας φεστιβάλ λοιπόν, είναι ένας καλοκαιρινός κύκλος εκδηλώσεων, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και θα αποτελεί μια αφορμή κινητοποίησης, ψυχαγωγίας και συμμετοχής των πολιτών.
Παράλληλα είναι και μια σημαντική και αναγνωρίσιμη ευκαιρία προβολής της πόλης και αύξησης της επισκεψιμότητας, τόσο στην πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα και μνημεία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή».
Τέλος, επισήμανε την άριστη συνεργασία του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τον προϊστάμενο της κ. Σουέρεφ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε θερμά την ιδέα και την πρόταση του Δήμου.
Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου έκανε λόγο για
ένα νέο πολιτιστικό θεσμό της πόλης μας, με συγκεκριμένη φιλοσοφία και στόχο να αποτελεί μια αφορμή κινητοποίησης, ψυχαγωγίας και συμμετοχής των πολιτών, αλλά και προσέλκυσης επισκεπτών.
«Πιστεύουμε ότι ήταν καιρός η πόλη να αποκτήσει έναν καλοκαιρινό πολιτιστικό θεσμό, αντάξιό της. Πιστεύουμε ότι το αγαπημένο μας Κάστρο πρέπει να παραμένει ζωντανό και να αποτελεί πάντα τον τόπο που αντηχεί δυνατά και πειστικά η καρδιά του Πολιτισμού
Το Ιτς Καλέ αποτελεί ένα σημαντικό τοπόσημο, με εθνική και διεθνή αναγνωρισημότητα και εμβέλεια και προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για την ασφαλή διεξαγωγή αναλόγων εκδηλώσεων, αλλά και πολλαπλές επιλογές χώρων φιλοξενίας τους.
Εδώ και αρκετό καιρό στο Πνευματικό Κέντρο εργαστήκαμε για δημιουργία ενός εμβληματικού πολιτιστικού θεσμού για τα Ιωάννινα και την Ήπειρο, με επίκεντρο την νεολαία, που θα καλύπτει τομείς παραστατικών τεχνών, όπως μουσική, θέατρο, χορό.
Κοινό χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων είναι η «επικαιρότητά» τους, αλλά και συναντήσεις με διαφορετική ανάγνωση και οπτική.
Θελήσαμε να αποτελούν μια φρέσκια και σύγχρονη ματιά πάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία που πραγματεύονται, ανεξαρτήτως της θεματολογίας τους και του είδους τους.
Να μεταφέρουν στα Ιωάννινα και την Ήπειρο νέα καλλιτεχνικά ερεθίσματα πολιτισμού, νέες οπτικές και νέες ιδέες.
Επιλέξαμε εκδηλώσεις και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα μείγμα δικών μας παραγωγών και σημαντικών συμπαραγωγών και μετακλήσεων.
Συνδυάζοντας τεχνογνωσία, εμπειρία, ιδέες και τις προσπάθειες των στελεχών του Πνευματικού Κέντρου, σας παρουσιάζουμε σήμερα το αποτέλεσμα της δουλειάς μας, το Its Kale Festival Ιωάννινα 2017.
Το κοινό, όπως πάντα θα είναι ο τελικός κριτής της προσπάθειάς μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γκόγκος.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017
Μικρή Νυχτερινή μουσική
Συμφωνική Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου
Συμπράττει ο Δημήτρης Υφαντής
Μουσικό πρόγραμμα με έργα Μπαχ Μότσαρτ, αλλά και Γ. Μαρκόπουλου και Στ. Ξαρχάκου.
Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
Piaf! The show
Η ζωή της Piaf, στην καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ για τη θρυλική Γαλλίδα ερμηνεύτρια!
Στον ρόλο της Εντιθ Πιαφ, η Ann Carrere, μία από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής σκηνής.

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017
Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη
Μία ιστορική παράσταση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με χορωδούς απ’ όλη την Ελλάδα
Για πρώτη φορά στην ιστορία χορωδοί από πολλές πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού σε ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017
Goran Bregovic – Πετρολούκας Χαλκιάς
Η Βαλκανική μουσική και η μουσική κληρονομιά της Ηπείρου
στο Its Kale Festival 2017
Ο διεθνούς φήμης συνθέτης Goran Bregovic θα συναντήσει για πρώτη φορά τον Πετρολούκα Χαλκιά, έναν από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017
Haig Yazdjian – Δημ. Υφαντής
Περιδιαβαίνοντας στα μονοπάτια της μουσικής παράδοσης, καθένας από τη δική του μάνα-γη, ο Δημήτρης Υφαντής και ο Haig Yazdjian συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί, ζωντανά, στη σκηνή με τη δική τους αισθητική προσέγγιση στο σύγχρονο ελληνικό «ethnik» ήχο.

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017
C – Drain Live!
Μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία με το ελληνικό συγκρότημα ατμοσφαιρικής ροκ μουσικής, που διαπρέπει στο εξωτερικό.

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017
Η Λίμνη των Στεναγμών
Αναβίωση της ιστορικής παράστασης Θεάτρου Σκιών από τον μοναδικό συνεχιστή της παράδοσης του Έλληνα Καραγκιόζη, Κώστα Μακρή.
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017
Ερωτόκριτος
Η Εθνική Λυρική Σκηνή επέλεξε ως πρώτο ελληνικό έργο τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου, με μουσική του Δημήτρη Μαραμή.
Ο συναυλιακός Ερωτόκριτος του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή είναι ένας κύκλος τραγουδιών με αφηγηματικά μέρη, βασισμένος στην πρωτότυπη έμμετρη ποιητική μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Tετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Διονύσης Σαββόπουλος
Ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στα τραγούδια του και στη φωνή του.

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017
(Αυγουστιάτικη Πανσέληνος)
«Αυτόν που αγαπώ…»
Alexandra Gravas in concert
Η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας σε μια εκδήλωση με τίτλο «Αυτόν που αγαπώ…» Στην βραδιά της Πανσελήνου του Αυγούστου, μια μουσική παράσταση γεμάτη αγάπη με τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, τον Λίβανο, την Γαλλία, το Μεξικό, την Κίνα κ.α.
Είσοδος Ελεύθερη

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ώρα έναρξης 9:30 μμ εκτός από την συναυλία Goran Bregovic – ΠετροΛούκα Χαλκιά, που, λόγω μεγάλης διάρκειας, ξεκινά στις 9 μμ
Πληροφορίες στο site του Πνευματικού Κέντρου, ή στο τηλέφωνο 26510 83940

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: