Ιωάννινα: Για πρώτη φορά επέμβαση αφαίρεσης καρκίνου με laser

Ιστορική χαρακτήρισε την χθεσινή ημέρα για την Κλινική ΩΡΛ ο Αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Χολέβας καθώς έγινε για πρώτη φορά αφαίρεση καρκίνου του λάρυγγα με χρήση laser και χωρίς εξωτερική τομή.

Όπως σημειώνει ο κ. Χολέβας, αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο οι δυνατότητες που παρέχει το καινούργιο χειρουργικό μικροσκόπιο και ο ενδοσκοπικός πύργος υψηλής ευκρίνειας, που παραλήφθηκε στις αρχές του έτους από το Νοσοκομείο μας.

Η χειρουργική Laser προσφέρει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία του καρκίνου του λάρυγγα, καθώς επιτρέπει την πλήρη αφαίρεση του όγκου με ελάχιστες επιπλοκές, χωρίς εξωτερικές τομές και χωρίς τραχειοτομή, ενώ και η φωνή των ασθενών προστατεύεται με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Καθηγητής Γιώργος Ψυχογιός Γεώργιος, που πραγματοποίησε την επέμβαση με τη βοήθεια του Καθηγητή και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής Ιωάννη Καστανιουδάκη Ιωάννη, ανέλαβε υπηρεσία στο ΠΓΝΙ πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η εμπειρία του, επιτρέπει την ανάπτυξη νέων ιατρικών πεδίων στο ΠΓΝΙ, από τα οποία θα επωφεληθούν τα μέγιστα οι πολίτες της περιοχής.

Πηγή epiruspost.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: