Ιστορικό χαμηλό για το κινεζικό νόμισμα λόγω σινο-αμερικανικού «πολέμου»

Σε ναδίρ 11 ετών βυθίστηκε σήμερα το κινεζικό γιουάν, εν μέσω εντεινόμενων φόβων για κλιμάκωση του σινο-αμερικανικού πολέμου. Το Πεκίνο δηλώνει ότι έχει τα μέσα να κρατήσει το νόμισμα σταθερό, αλλά προς το παρόν δεν έχει παρέμβει. Επιτρέπει την υποτίμησή του και στέλνει μήνυμα πως όλα τα όπλα είναι στο τραπέζι.

Παράλληλα πτωτικές τάσεις επικρατούν μέχρι στιγμής κατά τη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, όπου το κλίμα χαρακτηρίζεται από νευρικότητα ενόψει της διαφαινόμενης παράτασης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, ενώ η ισχυροποίηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν πλήττει τους τίτλους εισηγμένων ομίλων που επικεντρώνονται στις εξαγωγές, όπως οι Panasonic και Daikin.

Πριν από λίγο, ο δείκτης Nikkei κατέγραφε πτώση 496,29 μονάδων (–2,35%), στις 20.590,87 μονάδες. Συνεχίζει έτσι την πτώση 2,1% με την οποία έκλεισε την Παρασκευή.

Επίσης, ο ευρύτερος δείκτης Topix, που θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραφε πτώση 36,85 μονάδων (–2,40%), στις 1.496,61 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Παντιάς Ζαχαριάδης
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: