Ιερώνυμος: Μπορεί και να απορρίψει η Ιερά Σύνοδος τη συμφωνία

Ανοιχτό άφησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το ενδεχόμενο η Ιερά Σύνοδος να απορρίψει όσα συζητήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό, ενώ παυτόχρονα ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα πως παραμένει αισιόδοξος για έγκριση της συμφωνίας.

Μεταξύ άλλων ο Αρχιπίσκοπος σημείωσε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα «Σας ευχαριστώ για τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις σας. Σας ευχαριστούμε διότι είστε συντελεστής σ’αυτή την ιστορική στιγμή σ’ αυτό το μεγάλο γεγονός που η Εκκλησία θα αισθάνεται όχι ότι γίνεται πιο πλούσια, δεν την ενδιαφέρει αυτό, αλλά ότι γίνεται πιο λειτουργική στην πραγματοποίηση των οραμάτων που έχει».

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε χαρακτηριστικά «Βρήκα ανταπόκριση στα ερωτηματικά μου και θέλω να σας ευχαριστήσω και στο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο απόψε συναντηθήκαμε θα μας βρείτε στενούς συνεργάτες. Πιστεύω ότι όλοι κρινόμαστε από αυτό που εκπέμπουμε και αυτή η συμφωνία εκπέμπει την πρόθεσή μας να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά σεβόμενοι ο ένας τον άλλο.Θα προχωρήσουμε σε ένα πνεύμα αυτοτέλειας και συνεργασίας. Να γίνει η Εκκλησία περισσότερο διάκονος του θελήματος του λαού» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: