Θωμάς Δημητρίου: οι ερωτήσεις μας προς τον δήμαρχο στο δημοτικό συμβούλιο

«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29/01/2020 πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, θέσαμε τις παρακάτω 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Η παράταξή μας στις 10/1/2020 με δελτίο προς τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σας έθεσε  ερωτήματα για την επτάμηνη καθυστέρηση στην λύση του προβλήματος της ηλεκτροδότησης του συγκροτήματος των ΙΕΚ – ΕΠΑΛ  με συνέπεια να διακόπτεται συνεχώς η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και να μην έχουν θέρμανση τις παγωμένες ημέρες Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου. Το αποτέλεσμα;  Δύο περίπου εβδομάδες να μη γίνονται μαθήματα στα εν λόγω εκπαιδευτήρια!

Γιατί κ. Δήμαρχε δεν ενεργήσατε άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι να λύσετε το πρόβλημα;                                                                                                                         Γιατί αργήσατε έξη μήνες και πληρώσατε τη ΔΕΔΔΗΕ για το έργο μόλις στις 28 Νοεμβρίου; Το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα έχει σοβαρά προβλήματα και ζητάμε μέσω ένταξης σε προγράμματα την ανακαίνιση του.                                                                                                                                    

Ως άμεσης προτεραιότητας έργα θεωρούμε: α)την αντικατάσταση της στέγης του για να σταματήσουν τα νερά της βροχής να πλημμυρίζουν τους διαδρόμους και τα εργαστήρια. β) Την αντικατάσταση των κουφωμάτων και των υαλοπινάκων με νέα σύγχρονα, που να αναβαθμίσουν ενεργειακά το συγκρότημα. 

Ο θεσμός του σχολικού φύλακα κλείνει αισίως μια εικοσαετία από την εφαρμογή του. Αποδείχτηκε ότι οι σχολικοί φύλακες συμβάλουν  στη καλή λειτουργία των σχολείων και ως εκ τούτου είναι ένας επιτυχημένος θεσμός. Είναι απαραίτητο επομένως στα σχολεία μας και ιδίως στα μεγάλα να υπάρχει ο  σχολικός φύλακας. Για το λόγο αυτό σας ζητούμε να στείλετε σχολικό φύλακα στο 1ο και στο 2ο Γενικό Λύκειο, γιατί στην επίσκεψη που κάναμε στα σχολεία μας είπαν ότι τους χρειάζονται, τους είναι απαραίτητοι. Φυσικά να εξετάσετε, ότι ενδεχομένως να υπάρχει ανάγκη για σχολικούς φύλακες  και σε άλλα σχολεία.

Τελευταία παρατηρείται στην πόλη μας μια γενικευμένη κατάληψη και το κλείσιμο μεγάλου μέρους από τα πεζοδρόμια μπροστά από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Υπάρχει κανονισμός κ. Δήμαρχε που καθορίζει τους  όρους και τους περιορισμούς στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στους πεζόδρομους και στα πεζοδρόμια; Αν υπάρχει εφαρμόζεται; Γιατί η εικόνα δείχνει πως στο συγκεκριμένο θέμα γίνεται ένα μπάχαλο, ο καθένας κάνει ότι θέλει.  

Επί τέλους η πόλη ανήκει σε όλους τους κατοίκους της και όχι μόνο σε ορισμένους προνομιούχους επαγγελματίες. Όλοι πρέπει να ζήσουν. Δεν πρέπει να συγκεντρώνουν παρανομώντας κάποιοι επαγγελματίες όλη την πελατεία σε βάρος των υπολοίπων συναδέλφων τους. Αυτό φυσικά γίνεται  με την ανοχή του Δήμου και του ΟΛΗΓ που «κάνουν τα στραβά μάτια».

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον πεζόδρομο της Ελευθερίου Βενιζέλου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πως θα κινηθεί π.χ. ένα μεγάλο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας; 

Πρόσφατα η εφημερίδα «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ» σχολίασε όχι άδικα, την αδράνεια του Δήμου και των δημοτικών παρατάξεων και εμού ως επικεφαλής της «Αλλαγής Πορείας» συμπεριλαμβανομένου, ότι έχουμε αφήσει στην τύχη το ζήτημα της απόδοσης στο Δήμο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος.  Πράγματι με τον τελευταίο νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονταν όχι η πώληση αλλά οι υποπαραχωρήσεις δράσεων του λιμανιού σε ιδιώτες επενδυτές και είχε προχωρήσει η απόδοση του εκτός των ορίων του λιμένα μέρους της Χερσαίας Ζώνης στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Η νέα Κυβέρνηση της ΝΔ προγραμματίζει την πώληση δέκα λιμανιών μεταξύ των οποίων και αυτού της Ηγουμενίτσας. Αν δεν αποδοθεί η Χερσαία Ζώνη άμεσα στο Δήμο, τότε  θα περιέλθει και αυτή μαζί με το λιμάνι στον επενδυτή και ο καθένας μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες που θα επιφέρει στη ζωή των κατοίκων και στην ανάπτυξη του Δήμου μας. Όπως μας διαβεβαίωνε ο προηγούμενος Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ κ. Νταής, η νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών και όλες οι απαραίτητες ενέργειες στην υπό παραχώρηση στο Δήμο έκταση έχουν γίνει και μένει σε εσάς κ. Δήμαρχε και στη νέα ηγεσία του ΟΛΗΓ να  συνεργαστείτε για να γίνει ο καθορισμός του αιγιαλού και της παραλίας, να ολοκληρώσετε τη διαδικασία απόδοσης – παραλαβής της Χερσαίας Ζώνης το ταχύτερο δυνατόν και να προλάβετε τυχόν δυσάρεστες για το Δήμο εξελίξεις.    

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box